مرادی منا، جوکی محمد، امتیازجو مژگان، مورکی نرگس، شکوری محمدجواد. ساخت حسگر زیستی هوشمند بر پایه ی نانوکریستال نشاسته و رز هلندی جهت تشخیص فساد مرغ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (142) :104-118
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69493-fa.html
1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
2- استادیار دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
3- دانشیاردانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران ، moz_emtyazjoo@yahoo.com
4- دانشیاردانشکده علوم و فنون دریایی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
5- استادیار دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
چکیده: (957 مشاهده)
در این مطالعه، یک فیلم هوشمند بهینه حساس به pH بر پایه نشاسته در سطح 1% وزنی/حجمی حاوی 0/1% نانوبلورنشاسته سیب زمینی و آنتوسیانین استخراج شده از گیاه رز هلندی (Rosa hybrida) در سطح 0/5% وزنی/حجمی طراحی و برای تعیین فساد فیله گوشت مرغ در دمای یخچال در طول 12 روز نگهداری مورد استفاده قرار گرفت. اندیس بازهای فرار نیتروژنی ¹و تیوباربیتوریک اسید² نمونه مرغ به طور معنیداری در طول 12 روز افزایش پیدا کرد. نتایج نشان داد که تلقیح عصاره در بیوفیلم، جمعیت کل باکتریها و باکتریهای سایکروفیل را در فیلههای مرغ بهترتیب طی 8 و 12 روز به زیر سطوح قابل تشخیص تغییر داد .مطالعه حاضر نشان داد که تغییر رنگ فیلم هوشمند در پایان روز ذخیره سازی با الگوی رشد میکروبی و همچنین افزایشTBA ، TVB- N و pH مطابقت دارد که ناشی از تولید مواد نیتروژنی و ترکیبات قلیایی توسط باکتری های مزوفیل و سایکروفیل است.
بنابراین، فیلم نانوبلورهای نشاسته سیب زمینی/ نشاسته سیب زمینی حاوی عصاره گل رز هلندی می تواند به عنوان شاخص تازگی فیله گوشت استفاده شود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1402/3/8 | پذیرش: 1402/5/31 | انتشار: 1402/7/10