دوره 20، شماره 141 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 141 صفحات 156-147 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین -پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین -پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران. ، shahabam20@yahoo.com
3- پژوهشکده صنایع غذایی و فراورده های کشاورزی. پژوهشگاه استاندارد.
4- گروه بیولوژی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران
5- گروه فیزیک ، دانشکده علوم پایه واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ،ایران.
چکیده:   (788 مشاهده)
استفاده از منابع گیاهی نظیر تانن‌ها، فلاونوئید به عنوان جایگزین سموم قارچ کش بود. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد‌قارچی عصاره َجفت بلوط ایرانی پس از استخراج به روش‌های مختلف، بر روی دو گونه کپک آبی (پنی‌سیلیوم ایتالیکوم) و کپک سبز (پنی‌سیلیوم دیجیتاتوم )به عنوان شاخص فساد کپکی میوه مرکبات می باشد.در این مطالعه سوش‌های قارچی مورد نظر تحت تاثیر غلظت‌های افزایشی عصاره گیاهی قرار‌گرفتند. فاکتورهای مورد بررسی‌ شامل حداقل غلظت مهار کنندگی(MIC) 0 (میلی‌گرم بر میلی‌لیتر)، حداقل غلظت کشندگی(MFC)( میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و قطر هاله عدم رشد( میلی متر) با روش‌های رقت لوله ای، کشت سطحی و انتشار در چاهک آگار(WD) تعیین شد. بررسی‌ها نشان داد، غلظت‌های مختلف عصاره آبی اثر معنی داری)۰۵/۰>p (بر قطر هاله عدم رشد کپک‌ها دارد. اثر ضد‌قارچی به ویژه در غلظت‌های 40 و80 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر عصاره آبی به‌ طور معنی‌داری )۰۵/۰>p (افزایش یافت. سم فلودیوکسیونیل ۲۵٪ به عنوان گروه کنترلی از لحاظ تاثیر بر رشد کپک‌ها تفاوت معنی داری )۰۵/۰>p ( از نشان داد. بطور کلی، عصاره جَفت بلوط ایرانی را می‌توان جهت کنترل فساد قارچی میوه مرکبات استفاده نمود.
 
متن کامل [PDF 750 kb]   (1262 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1401/12/10 | پذیرش: 1402/2/25 | انتشار: 1402/8/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.