1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد ، amiri_h_lu@yahoo.com
چکیده: (2102 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی تاثیر نوع حلال بر قدرت آنتیاکسیدانی و میزان فنل و فلاونوِئید گیاه Postia puberula متعلق به خانواده آستراسه است. جهت بررسی اثرات آنتی اکسیدانی میزان، فنل و فلاونوئید عصارههای اتانولی، متانولی، آبی و هیدروالکلی تهیه شد. بررسی اثرات آنتی اکسیدانی نیز با دو روش 2و2 دی فنیل 1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و بتاکاروتن- لینولئیک اسید صورت گرفت. جهت سنجش محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی به ترتیب از شاهدهای گالیک اسید و کوئرسیتین استفاده شد. نتایج نشان داد که نوع حلال مورد استفاده در عصارهگیری میتواند بر اثرات آنتی اکسیدانی، میزان فنل و فلاونوئید موثر باشد ، به طوری که بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در هر دو روش مربوط به عصاره هیدروالکلی است، همچنین بیشترین میزان فنل در عصاره هیدروالکلی و بیشترین میزان فلاونوئید در عصاره اتانولی مشاهده شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غنی سازی مواد غذایی دریافت: 1399/1/19 | پذیرش: 1399/10/22 | انتشار: 1400/4/10