دوره 18، شماره 113 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 113 صفحات 27-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hemmati Hassan Gavyar P, Amiri H. The effect of extraction solvent on antioxidant activity, total phenol content and total flavonoid content of Postia puberula. FSCT 2021; 18 (113) :19-27
همتی حسن گاویار پروانه، امیری حمزه. تاثیر نوع حلال بر قدرت آنتی اکسیدانی، میزان فنل و فلاونوئید گیاه Postia puberula. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (113) :19-27

1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد ، amiri_h_lu@yahoo.com
هدف از این مطالعه بررسی تاثیر نوع حلال بر قدرت آنتی‌اکسیدانی و میزان فنل و فلاونوِئید گیاه Postia puberula  متعلق به خانواده آستراسه است. جهت بررسی اثرات آنتی اکسیدانی میزان، فنل و فلاونوئید عصاره­های اتانولی، متانولی، آبی و هیدروالکلی تهیه شد. بررسی اثرات آنتی اکسیدانی نیز با دو روش 2و2 دی فنیل 1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و بتاکاروتن- لینولئیک اسید صورت گرفت. جهت سنجش محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی به ترتیب از شاهدهای گالیک اسید و کوئرسیتین استفاده شد. نتایج نشان داد که نوع حلال مورد استفاده در عصاره­گیری می­تواند بر اثرات آنتی اکسیدانی، میزان فنل و فلاونوئید موثر باشد ، به طوری که بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در هر دو روش مربوط به عصاره هیدروالکلی است، همچنین بیشترین میزان فنل در عصاره هیدروالکلی و بیشترین میزان فلاونوئید در عصاره اتانولی مشاهده شد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غنی سازی مواد غذایی
دریافت: 1399/1/19 | پذیرش: 1399/10/22 | انتشار: 1400/4/10