Haghayegh G, Zavehzad N. Evaluation of replacement of potato-rice flour by germinated quinoa flour on textural properties and overall acceptability gluten-free pan bread. FSCT 2019; 16 (88) :315-325
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30641-fa.html
حقایق غلامحسین، زاوه زاد نفیسه. بررسی تأثیر جایگزینی آرد سیب زمینی-برنج با آرد کینوآی جوانهزده بر ویژگیهای بافتی و پذیرش کلی نان قالبی بدون گلوتن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (88) :315-325
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30641-fa.html
1- عضو هیئت علمی دانشگاه ملی زابل ، haghayegh.2019@yahoo.com
2- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
چکیده: (5782 مشاهده)
در این تحقیق از آرد کینوآی جوانهزده در سطوح صفر، 5، 10، 15 و 20 درصد به عنوان جایگزین آرد در فرمولاسیون نان قالبی بدون گلوتن بر پایه آرد سیب زمینی-برنج استفاده شد و میزان پروتئین، رطوبت، تخلخل، حجم مخصوص، سفتی بافت (1 و 72 ساعت پس از پخت) و پذیرش کلی نمونههای تولیدی ارزیابی گردید. یافتههای این پژوهش نشان داد با افزایش سطح آرد کینوآی جوانهزده در فرمولاسیون اولیه، بر میزان پروتئین و رطوبت نمونههای تولیدی افزوده شد. این در حالی است که نمونه حاوی 10 آرد کینوآی جوانهزده از بیشترین میزان حجم مخصوص، نرمترین بافت در دو بازه زمانی 1 و 72 ساعت پس از پخت و بیشترین امتیاز پذیرش کلی برخوردار بود. همچنین نتایج حاکی از آن بود نمونه حاوی 10 و 15 درصد آرد کینوآی جوانهزده دارای بیشترین میزان تخلخل بافت در مقایسه با سایر نمونه ها بودند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/12/2 | پذیرش: 1398/2/7 | انتشار: 1398/3/25