Heydari M M, Nasiri S M. Mathematical modeling of pear fruit thin layer drying and study on the effects of drying air temperature and velocity on variation of exhaust air relative humidity. FSCT 2015; 12 (48) :215-229
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-957-fa.html
حیدری محمد مهدی، نصیری سید مهدی. مدلسازی ریاضی فرآیند خشکشدن لایه نازک میوه گلابی و بررسی اثر دما و سرعت هوای خشک کن بر تغییر رطوبت نسبی هوای خروجی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (48) :215-229
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-957-fa.html
1- دانشجوی ارشد بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شیراز
2- استادیار بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده: (5512 مشاهده)
چکیده
در این تحقیق تغییرات رطوبت نسبی هوای خشک کن کابینتی (قفسه ای) در دهانه ورودی و خروجی طی تغییر کردن دما و سرعت هوای خشک کن و رفتار خشکشدن نمونههای گلابی رقم شاه میوه در خشککن قفسهای بر اساس مدلهای ریاضی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشها در سه سطح دما (40، 50 و 60 درجه سانتیگراد) و سه سطح سرعت هوای (5/0، 1 و 5/1 متربرثانیه) خشککن انجام گرفت. کمترین میزان رطوبت نسبی در دهانه ورودی خشک کن (پس از رسیدن دمای هوا به دمای هوای خشک کن) در دمای خشک کردن 60 درجه سانتیگراد با میانگین 73/1 درصد و بیشترین آن در دمای 40 درجه سانتیگراد با میانگین 88/9 درصد بود. هشت مدل ریاضی خشک شدن بر دادههای آزمایش برازش شد و انتخاب بهترین مدل بر اساس شاخصهای آماری ضریب تبیین (R2) و مربع کای (2χ) صورت گرفت. به منظور ارزیابی مدلها از شاخصهای آماری ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE)، میانگین خطای سوگیری(MBE) و درصد میانگین خطای نسبی(ARE) محاسبه شده برای دادههای جدید استفاده شد. مدل تقریب انتشار با بیشترین مقدار ضریب تبیین (998/0) و کمترین مقادیر مربع کای (0001/0)، ریشه میانگین مربعات خطا (01/0)، میانگین خطای سوگیری (0008/0) و میانگین خطای نسبی (2/5%) بهترین مدل برای بیان رفتار گلابی رقم شاه میوه طی فرآیند خشک شدن بود.
دریافت: 1392/2/15 | پذیرش: 1392/11/15 | انتشار: 1394/9/1