دوره 12، شماره 48 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 229-215 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari M M, Nasiri S M. Mathematical modeling of pear fruit thin layer drying and study on the effects of drying air temperature and velocity on variation of exhaust air relative humidity. FSCT 2015; 12 (48) :215-229
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-957-fa.html
حیدری محمد مهدی، نصیری سید مهدی. مدل‌سازی ریاضی فرآیند خشک‌شدن لایه نازک میوه گلابی و بررسی اثر دما و سرعت هوای خشک کن بر تغییر رطوبت نسبی هوای خروجی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (48) :215-229

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-957-fa.html


1- دانشجوی ارشد بخش مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشگاه شیراز
2- استادیار بخش مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده:   (4966 مشاهده)
چکیده در این تحقیق تغییرات رطوبت نسبی هوای خشک کن کابینتی (قفسه ای) در دهانه ورودی و خروجی طی تغییر کردن دما و سرعت هوای خشک کن و رفتار خشک­شدن نمونه‌های گلابی رقم شاه میوه در خشک­کن قفسه‌ای بر اساس مدل­های ریاضی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش­ها در سه سطح دما (40، 50 و 60 درجه سانتی­گراد) و سه سطح سرعت هوای (5/0، 1 و 5/1 متر­بر­ثانیه) خشک‌کن انجام گرفت. کمترین میزان رطوبت نسبی در دهانه ورودی خشک کن (پس از رسیدن دمای هوا به دمای هوای خشک کن) در دمای خشک کردن 60 درجه سانتی‌گراد با میانگین 73/1 درصد و بیشترین آن در دمای 40 درجه سانتی‌گراد با میانگین 88/9 درصد بود. هشت مدل ریاضی خشک شدن بر داده­های آزمایش برازش شد و انتخاب بهترین مدل بر اساس شاخص‌های آماری ضریب تبیین (R2) و مربع کای (2χ) صورت گرفت. به منظور ارزیابی مدل‌ها از شاخص‌های آماری ریشه میانگین مربعات خطا‌ (RMSE)، میانگین خطای سوگیری‌(MBE) و درصد میانگین خطای نسبی‌(ARE) محاسبه شده برای داده‌های جدید استفاده شد. مدل تقریب انتشار با بیشترین مقدار ضریب تبیین (998/0) و کمترین مقادیر مربع کای (0001/0)، ریشه میانگین مربعات خطا (01/0)،  میانگین خطای سوگیری (0008/0) و میانگین خطای نسبی (2/5%) بهترین مدل برای بیان رفتار گلابی رقم شاه میوه طی فرآیند خشک شدن بود.  
متن کامل [PDF 510 kb]   (4763 دریافت)    

دریافت: 1392/2/15 | پذیرش: 1392/11/15 | انتشار: 1394/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.