Optimization of phytase production by Aspergillus ficuum in submerged fermentationusingResponse surface methodology
Badamchi, M.1, Hamidi-Esfahani, Z.2 , Abbasi, S.3. FSCT 2014; 11 (44) :155-165
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8930-fa.html
بهینه سازی تولید فیتاز در تخمیر غوطه وری توسط آسپرژیلوس فیکوم با استفاده از روش سطح پاسخ مهسا بادامچی1، زهره حمیدی اصفهانی2، سلیمان عباسی3. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (44) :155-165
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8930-fa.html
چکیده: (5027 مشاهده)
چکیده
در این تحقیق شرایط بهینه تولید آنزیم فیتاز توسط آسپرژیلوس فیکومPTCC 5288در محیط غوطهوری و در ارلن از نظر میزان منبع کربنی (گلوکز) در پنج سطح (2، 5/3، 5، 5/6 و 8 گرم در 100 میلیلیتر)؛ منبع نیتروژنی (سولفات آمونیوم) در پنج سطح (1، 2، 3، 4 و 5 گرم در 100 میلیلیتر)؛منبع فسفر (فیتات موجود در سبوس گندم) در پنج سطح (1، 2، 3، 4 و 5 گرم در 100 میلیلیتر) و زمان گرمخانهگذاری در پنج سطح (48، 120، 192، 264 و 336 ساعت) به روش آماری سطح پاسخ(Response surface methodology)مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بهینه سازی عددی نشان داد به منظور تولید حداکثر آنزیم، گلوکز باید 23/5گرم در 100 میلیلیتر، سولفات آمونیوم 6/1 گرم در 100 میلیلیتر، سبوس گندم28/3 گرم در 100 میلیلیتر و مدت زمان تخمیر 30/198 ساعت باشد. تحت شرایط بهینهی پیش بینی شده توسط مدل، فعالیت فیتاز 61/39 واحد آنزیم بر میلیلیتر گردید. برای تایید مدل، آزمایشی در شرایط مقادیر بهینه پیش بینی شده برای هر عامل انجام گرفت. میزان فعالیت آنزیم در شرایط آزمایش21/40 واحد آنزیم بر میلیلیترشد که مقایسهی آن با مقدار پیش بینی شده، کارایی مدل ارائه شده را تایید میکند.
دریافت: 1392/11/28 | پذیرش: 1392/11/28 | انتشار: 1393/8/1