دوره 11، شماره 44 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 44 صفحات 165-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Optimization of phytase production by Aspergillus ficuum in submerged fermentationusingResponse surface methodology Badamchi, M.1, Hamidi-Esfahani, Z.2 , Abbasi, S.3. FSCT 2014; 11 (44) :155-165
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8930-fa.html
بهینه سازی تولید فیتاز در تخمیر غوطه وری توسط آسپرژیلوس فیکوم با استفاده از روش سطح پاسخ مهسا بادامچی1، زهره حمیدی اصفهانی2، سلیمان عباسی3. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (44) :155-165

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8930-fa.html


چکیده:   (4324 مشاهده)
چکیده در این تحقیق شرایط بهینه تولید آنزیم فیتاز توسط آسپرژیلوس فیکومPTCC 5288در محیط غوطه­وری و در ارلن از نظر میزان منبع کربنی (گلوکز) در پنج سطح (2، 5/3، 5، 5/6 و 8  گرم در 100 میلی­لیتر)؛ منبع نیتروژنی (سولفات آمونیوم) در پنج سطح (1، 2، 3، 4 و 5 گرم در 100 میلی­لیتر)؛منبع فسفر (فیتات موجود در سبوس گندم) در پنج سطح (1، 2، 3، 4 و 5 گرم در 100 میلی­لیتر) و زمان گرم­خانه­گذاری در پنج سطح (48، 120، 192، 264 و 336 ساعت) به روش آماری سطح پاسخ(Response surface methodology)مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بهینه سازی عددی نشان داد به منظور تولید حداکثر آنزیم، گلوکز باید 23/5گرم در 100 میلی­لیتر، سولفات آمونیوم 6/1 گرم در 100 میلی­لیتر، سبوس گندم28/3 گرم در 100 میلی­لیتر و مدت زمان تخمیر 30/198 ساعت باشد. تحت شرایط بهینه­ی پیش بینی شده توسط مدل، فعالیت فیتاز 61/39 واحد آنزیم بر میلی­لیتر گردید. برای تایید مدل، آزمایشی در شرایط مقادیر بهینه پیش بینی شده برای هر عامل انجام گرفت. میزان فعالیت آنزیم در شرایط آزمایش21/40 واحد آنزیم بر میلی­لیترشد که مقایسه­ی آن با مقدار پیش بینی شده، کارایی مدل ارائه شده را تایید می­کند.  
متن کامل [PDF 629 kb]   (2272 دریافت)    

دریافت: 1392/11/28 | پذیرش: 1392/11/28 | انتشار: 1393/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.