دوره 10، شماره 38 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 38 صفحات 80-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Thompson orange disinfection with ortho phenyl phenol solution by thermal fogging machine and investigation its physicochemical properties during storage period. FSCT 2013; 10 (38) :69-80
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8423-fa.html
ضدعفونی پرتقال تامپسون با محلول اورتو فنیل فنول توسط دستگاه مه پاشی حرارتی و بررسی خواص فیزیکو شیمیایی آن طی دوره انباری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1392; 10 (38) :69-80

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8423-fa.html


چکیده:   (10206 مشاهده)
چکیده ضدعفونی مرکبات در طی دوره نگهداری جهت جلوگیری از حملات قارچی از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این تحقیق میوه پرتقال تامپسون با ذرات تولیدی در حد نانومتر از محلول اورتو فنیل فنول توسط دستگاه مه پاشی حرارتی ابتدا ضدعفونی شده، سپس تعدادی از نمونه ها با محلول واکس کارنوبا پوشش داده شدند. در طی 3 ماه دوره انبارمانی، خواص فیزیکوشیمیایی نمونه های پرتقال  ضدعفونی شده، ضدعفونی- واکس و نمونه های شاهد (بدون ضدعفونی و پوشش) مورد بررسی قرار گرفت. طرح آزمایش به صورت فاکتوریل انجام شده و اثر نوع پوشش و زمان انبارمانی بر خواص کیفی پرتقال مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تاثیر پوشش بر تمامی صفات کیفی اندازه گیری شده، اثر متقابل پوشش و زمان و تاثیر زمان انبارمانی بر مقادیر pH در سطح 1% معنی دار بوده است. مقدارpH  میوه ضدعفونی شده بدون واکس، به طور معنی داری (05/0p<) بیشتر از نمونه­های دیگر بوده است. بنابراین تیمارضدعفونی مقاومت میوه را در برابر هجوم حملات قارچی افزایش داده است. مقدار مواد جامد محلول و اسید قابل تیتر آب میوه با پوشش ضدعفونی- واکس با گذشت دوره انبارمانی به ترتیب روند کاهشی و افزایشی داشته است که این می­تواند نشان دهنده پدیده تخمیر در میوه می باشد. بنابراین ضدعفونی با محلول اورتو فنیل فنول و دستگاه مه پاش حرارتی توانسته است عمل ضدعفونی را به نحو مطلوبی انجام داده و ضمن حفظ کیفیت میوه در طی انبارداری مقاومت آن را در برابر بیماری های قارچی بالا ببرد.
متن کامل [PDF 429 kb]   (5475 دریافت)    

دریافت: 1389/5/9 | پذیرش: 1390/10/9 | انتشار: 1391/11/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.