Investigation of metabolism of Mortierella alpina in optimal condition for oil and arachidonic acid production using response surface methodology (RSM)
Samad loui, H. R. 1, Hamidi, Z. 2, Alavi, S. M. 3, Sahari, S. A. 4, Abbasi, S. 2. FSCT 2014; 11 (45) :85-97
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8418-fa.html
بررسی سوخت و ساز قارچ مورتیرلا آلپینا در شرایط بهینه تولید روغن و آراشیدونیک اسید با استفاده از روش سطح پاسخ حمید رضا صمدلویی1، زهره حمیدی2 ، سید مهدی علوی3، محمد علی سحری4، سلیمان عباسی2. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (45) :85-97
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8418-fa.html
چکیده: (5090 مشاهده)
چکیده در این تحقیق شرایط بهینه تولید روغن و آراشیدونیک اسید توسط گونه قارچی مورتیرلا آلپینا CBS 754.68 از نظر میزان کربن (گلوکز) در پنج سطح(8/45، 50، 60، 70 و 14/74 گرم در لیتر)، منبع نیتروژنی(پودر سویا) در پنج سطح(92/7، 10، 15، 20، 07/22 گرم درلیتر) به روش آماری سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که برای تولید حداکثری روغن (50%)، گلوکز باید 70 و پودر سویا 10 گرم در لیتر باشد و برای تولید بهینه آراشیدونیک اسید (40/56%) گلوکز35/50 و پودر سویا 30/18 گرم در لیتر باشد. در مرحله بعد تغییرات ترکیبات محیط کشت و توده زیستی در حین فرایند تخمیر در دو محیط کشت بهینه بررسی شد. نتایج نشان داد که تولید روغن و آراشیدونیک اسید به ترتیب با توقف رشد ریزسازواره و ذخیره روغن افزایش قابل توجه ای می یابد و ترکیبات فنولیک با رشد سلول و میزان روغن ریزسازواره ارتباط مستقیم دارد.
دریافت: 1391/2/25 | پذیرش: 1391/11/25 | انتشار: 1393/3/11