دوره 11، شماره 45 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 45 صفحات 97-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation of metabolism of Mortierella alpina in optimal condition for oil and arachidonic acid production using response surface methodology (RSM) Samad loui, H. R. 1, Hamidi, Z. 2, Alavi, S. M. 3, Sahari, S. A. 4, Abbasi, S. 2. FSCT 2014; 11 (45) :85-97
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8418-fa.html
بررسی سوخت و ساز قارچ مورتیرلا آلپینا در شرایط بهینه تولید روغن و آراشیدونیک اسید با استفاده از روش سطح پاسخ حمید رضا صمدلویی1، زهره حمیدی2 ، سید مهدی علوی3، محمد علی سحری4، سلیمان عباسی2. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (45) :85-97

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8418-fa.html


چکیده:   (4574 مشاهده)
چکیده در این تحقیق شرایط بهینه تولید روغن و آراشیدونیک اسید توسط گونه قارچی مورتیرلا آلپینا CBS 754.68 از نظر میزان کربن (گلوکز) در پنج سطح(8/45، 50، 60، 70 و 14/74 گرم در لیتر)، منبع نیترو‍ژنی(پودر سویا) در پنج سطح(92/7، 10، 15، 20، 07/22 گرم درلیتر) به روش آماری سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که برای تولید حداکثری روغن (50%)، گلوکز باید 70 و پودر سویا 10 گرم در لیتر باشد و برای تولید بهینه آراشیدونیک اسید (40/56%) گلوکز35/50 و پودر سویا 30/18 گرم در لیتر باشد. در مرحله بعد تغییرات ترکیبات محیط کشت و توده زیستی در حین فرایند تخمیر در دو محیط کشت بهینه بررسی شد. نتایج نشان داد که تولید روغن و آراشیدونیک اسید به ترتیب با توقف رشد ریزسازواره و ذخیره روغن افزایش قابل توجه ای می یابد و ترکیبات فنولیک با رشد سلول و میزان روغن ریزسازواره ارتباط مستقیم دارد.  
متن کامل [PDF 407 kb]   (2553 دریافت)    

دریافت: 1391/2/25 | پذیرش: 1391/11/25 | انتشار: 1393/3/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.