چکیده: (21861 مشاهده)
چکیده
اطلاع از خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی پایه و اساس طراحی و بهینه سازی ماشین های فرآوری این محصولات را تشکیل می دهد. بر این اساس، در این تحقیق برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی مغز دو رقم بادام درختی به نامهای آذر و نونپاریل مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر میانگین خواص هندسی شامل طول، عرض، ضخامت، قطر متوسط هندسی، جرم، حجم و ضریب کرویت رقم آذر به ترتیب عبارت بودند از: 01/21، 53/11، 31/5، 91/10 میلیمتر، 695/0، 3mm 1/673، و 02/52 %. همچنین مقادیر متناظر برای رقم نونپاریل به ترتیب عبارت بودند از: 54/19، 96/10، 24/5 ،38/10 میلیمتر،570/0، 3mm 9/547 و27/53 %. همچنین چگالی واقعی و چگالی توده و نیز خواص اصطکاکی بر روی سطوح آهن گالوانیزه، فولاد و آلومینیوم، برای هر دو رقم آذر و نونپاریل اندازهگیری شد. همچنین با انجام آزمون بارگذاری برشی به صورت شبه استاتیک، برخی از خواص مکانیکی مغز بادام شامل نیرو، انرژی و توان لازم برای برش مغز بادام بررسی شد. در آزمون بارگذاری برشی اثر اندازه در سه سطح (کوچک، متوسط و بزرگ)، اثر رطوبت در سه سطح(5، 15 و 25 درصد) و اثر سرعت بارگذاری در سه (5، 50 و 100 میلیمتر بر دقیقه) و نیز اثرات متقابل آنها بر خواص مکانیکی مغز بادام ارزیابی شد. مقادیر میانگین بیشینه نیرو، انرژی و توان لازم برای برش مغز بادام رقم آذر به ترتیب N 43/15، mJ12/6، W 0058/0 و برای رقم نونپاریل N 03/17 ، mJ19/8، W0071/0 میباشد. نتایج حاصل از این آزمون نشان داد که برای برش مغز رقم نونپاریل، نیرو، انرژی و توان بیشتری لازم است.
دریافت: 1388/4/7 | پذیرش: 1390/4/7 | انتشار: 1391/10/7