دوره 8، شماره 33 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 78-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Determination of some physical and mechanical properties of two varieties Almond kernel, under cutting loading. FSCT 2011; 8 (33) :69-78
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8133-fa.html
تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی مغز دو رقم بادام درختی تحت بارگذاری برشی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (33) :69-78

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8133-fa.html


چکیده:   (17749 مشاهده)
چکیده اطلاع از خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی پایه و اساس طراحی و بهینه سازی ماشین های فرآوری این محصولات را تشکیل می دهد. بر این اساس، در این تحقیق برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی مغز دو رقم بادام درختی به نام­های آذر و نون­پاریل مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر میانگین خواص هندسی شامل طول، عرض، ضخامت، قطر متوسط هندسی، جرم، حجم و ضریب کرویت رقم آذر به ترتیب عبارت بودند از: 01/21، 53/11، 31/5، 91/10  میلی­متر، 695/0، 3mm 1/673،  و 02/52 %. همچنین مقادیر متناظر برای رقم نون­پاریل به ترتیب عبارت بودند از: 54/19، 96/10، 24/5 ،38/10  میلی­متر،570/0، 3mm 9/547 و27/53 %. همچنین چگالی واقعی و چگالی توده و نیز خواص اصطکاکی بر روی سطوح آهن گالوانیزه، فولاد و آلومینیوم، برای هر دو رقم آذر و  نون­پاریل اندازه­گیری شد. همچنین با انجام آزمون بارگذاری برشی به صورت شبه استاتیک، برخی از خواص مکانیکی مغز بادام شامل نیرو، انرژی و توان لازم برای برش مغز بادام بررسی شد. در آزمون بارگذاری برشی اثر اندازه در سه سطح (کوچک، متوسط و بزرگ)، اثر رطوبت در سه سطح(5، 15 و 25 درصد) و اثر سرعت بارگذاری در سه (5، 50  و 100 میلی­متر بر دقیقه) و نیز اثرات متقابل آن­ها بر خواص مکانیکی مغز بادام ارزیابی شد. مقادیر میانگین بیشینه نیرو، انرژی و توان لازم برای برش مغز بادام رقم آذر به ترتیب N 43/15،  mJ12/6، W 0058/0 و برای رقم نون­پاریل N 03/17 ،  mJ19/8، W0071/0 می­باشد. نتایج حاصل از این آزمون نشان داد که برای برش مغز رقم نون­پاریل، نیرو، انرژی و توان بیشتری لازم است.
متن کامل [PDF 389 kb]   (7446 دریافت)    

دریافت: 1388/4/7 | پذیرش: 1390/4/7 | انتشار: 1391/10/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.