1- کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، موسسه غیرانتفاعی ربع رشیدی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
2- دانشیار، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
3- کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده: (4634 مشاهده)
چکیده
باکتریوسینها، پپتیدها یا پروتـﺋینهای سنتز شده ریبوزومی هستند که بر علیه گونههای ژنتیکی نزدیک به باکتری تولید کننده خاصیت کشندگی یا مهارکنندگی رشد دارند و سبب افزایش ماندگاری و ایمنی محصولات غذایی میگردند. در این تحقیق، مطالعه بر روی سویههای بومی لاکتوباسیلوس پلنتاروم (DL2، BL1، L28، L27، L25وEL3)، که قابلیت بازدارندگی رشد آنها مورد بررسی قرار گرفته بود، صورت گرفت. بعد از تأیید مطالعات قبلی مبنی بر قابلیت بازدارندگی سویهها توسط تست انتشار از دیسک (Disk diffusion assay) و مشاهده نتایج مورد انتظار، جهت بررسی ژن کد کننده باکتریوسین، واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) با استفاده از آغازگرهای اختصاصی انجام گرفت. مناطق ژنی مورد نظر در سویههای BL1، L28، L25 وEL3 تکثیر پیدا کردند. استفاده از پرایمرهای طراحی شده و توالییابی نشان میدهد سویه EL3 شامل ژنهای ساختاری برای باکتریوسینهای plnEF، plnJK و plnN میباشد، اگرچه سویههای L28 و BL1 لاکتوباسیلوس پلنتاروم تنها دارای ژنهای ساختاری برای تولید پلنتاریسین EF هستند. توالیها دارای تشابه 99٪ با ژنهای ایزولههای لاکتوباسیلوس پلنتاروم ثبت شده در پایگاه داده NCBI بوده و توالی این ایزولهها با شماره دسترسی EL3 (KT028600)، L28 (KT028601) و BL1 (KT028602) در Gene Bank ثبت شده اند.
دریافت: 1395/7/4 | پذیرش: 1395/7/4 | انتشار: 1396/5/1