رامی آنیتا، شیخ لوئی حسین، یوسفی علیرضا. اثر بستهبندی با اتمسفر تغییر داده شده (MAP) و برهموم (پروپولیس) بر برخی خصوصیات اسفناج رقم ” ورامین 88 “ در طی نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (61) :15-1
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7968-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران
2- استادیار گروه شیمی و مهندسی صنایع غذائی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه مراغه، ایران
3- استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی دانشگاه بناب، بناب، ایران
چکیده: (5796 مشاهده)
چکیده به منظور بررسی تأثیر بستهبندی با اتمسفر تغییر داده شده و استفاده از ماده برهموم بر کیفیت پس از برداشت سبزی برگی اسفناج رقم "ورامین 88"، آزمایشی در قالب فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 عامل زمان (5 سطح)، MAP (3 سطح) و برهموم (3 سطح) طراحی و اجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که همهی صفات به استثنای رنگ و کلروفیل b تحت اثر اصلی زمان دچار تغییرات معنیداری در سطح آماری 1% شدند. مقدار اسید آسکوربیک قبل از انبار 1/275 میلیگرم بر 100 گرم وزن تر بود، و پس از یک هفته این مقدار به 1/171 میلیگرم و بعد از 14 روز به 141 میلیگرم در 100 گرم اسفناج تازه، رسید. تیمار اصلی برهموم بر صفاتی از جمله رنگ، مواد جامد محلول، pH، اسید، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن و درصدآلودگی ظاهری تاثیر معنیداری در هر دو سطح آماری مورد مطالعه نشان داد. درصد آلودگی در اثر استفاده از برهموم بشدت کاهش پیدا کرد. شاخصهای رنگ، کیفیت ظاهری، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن و درصد آلودگی ظاهری نیز صفاتی بودند که تحت اثر اصلی بستهبندی با اتمسفر تغییر داده شده (MAP) دچار تغییرات معنیداری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده بهترین ترکیب تیماری برای ماندگاری بیشتر اسفناج رقم "ورامین 88" استفاده از 10% برهموم و اتمسفر O2 5% وCO2 15% بود.
دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/8/22 | انتشار: 1395/12/1