دوره 13، شماره 61 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 61 صفحات 1-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

رامی آنیتا، شیخ لوئی حسین، یوسفی علیرضا. اثر بسته‌بندی با اتمسفر تغییر داده شده (MAP) و بره‌موم (پروپولیس) بر برخی خصوصیات اسفناج رقم ” ورامین 88 “ در طی نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (61) :15-1

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7968-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران
2- استادیار گروه شیمی و مهندسی صنایع غذائی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه مراغه، ایران
3- استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی دانشگاه بناب، بناب، ایران
چکیده:   (5796 مشاهده)
چکیده به منظور بررسی تأثیر بسته­بندی با اتمسفر تغییر داده شده و استفاده از ماده بره­موم بر کیفیت پس از برداشت سبزی­ برگی اسفناج رقم "ورامین 88"، آزمایشی در قالب فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 عامل زمان (5 سطح)، MAP (3 سطح) و بره­موم (3 سطح) طراحی و اجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که همه­ی صفات به استثنای رنگ و کلروفیل b تحت اثر اصلی زمان دچار تغییرات معنی­داری در سطح آماری 1% شدند. مقدار اسید آسکوربیک قبل از انبار 1/275 میلی­گرم بر 100 گرم وزن تر بود، و پس از یک هفته این مقدار به 1/171 میلی­گرم و بعد از 14 روز به 141 میلی­گرم در 100 گرم اسفناج تازه، رسید. تیمار اصلی بره­موم بر صفاتی از جمله رنگ، مواد جامد محلول، pH، اسید، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن و درصدآلودگی ظاهری تاثیر معنی­داری در هر دو سطح آماری مورد مطالعه نشان داد. درصد آلودگی در اثر استفاده از بره­موم بشدت کاهش پیدا کرد. شاخص­های رنگ، کیفیت ظاهری، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن و درصد آلودگی ظاهری نیز صفاتی بودند که تحت اثر اصلی بسته­بندی با اتمسفر تغییر داده شده (MAP) دچار تغییرات معنی­داری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده بهترین ترکیب تیماری برای ماندگاری بیشتر اسفناج رقم "ورامین 88" استفاده از 10% بره­موم و اتمسفر O2 5% وCO2 15% بود.
متن کامل [PDF 311 kb]   (3339 دریافت)    

دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/8/22 | انتشار: 1395/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.