دوره 12، شماره 48 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 138-129 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arabestani A, Kadivar M, Shahedi M, Goli S A H. Preparation and determination of some physicochemical properties of biodegradable proteinous film from bitter vetch (Vicia ervilia) seed. FSCT 2015; 12 (48) :129-138
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7772-fa.html
عربستانی اکرم، کدیور مهدی، شاهدی محمد، گلی سید امیر حسین. تهیه و تعیین برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیلم زیست‌تخریب‌پذیر پروتئینی از دانه گاو دانه (Vicia ervilia). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (48) :129-138

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7772-fa.html


1- دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
2- استاد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
3- استادیار علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان اصفهان
چکیده:   (5329 مشاهده)
چکیده هدف از این تحقیق بررسی پتانسیل تهیه یک فیلم زیست تخریب­پذیر از پروتئین دانه گاودانه و تعیین برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن بود. فیلم از کنسانتره پروتئینی دانه گاودانه (5 گرم در 100 میلی­لیتر آب قلیایی) و گلیسرول (50 درصد وزنی / وزنی کنسانتره پروتئینی) تهیه شد. میزان رطوبت، رنگ، استحکام کششی، کشش پذیری تا نقطه شکست، میزان نفوذپذیری به رطوبت و میزان آبگریزی (هیدروفوبیسیتی) فیلم انداز­گیری شد. فیلم پروتئینی گاودانه با میزان رطوبت 69/27%، استحکام کششی 04/5 مگاپاسکال و میزان نفوذپذیری به رطوبت 72/0 (گرم میلی­متر بر کیلو پاسکال ساعت مترمربع) قابل مقایسه با فیلم­های پروتئینی دیگر بود اما اندیس­های قرمزی (41/22= a) و زردی (20/37= b) رنگ و کشش پذیری تا نقطه شکست (118%) آن از دیگر فیلم­های پروتینی بیشتر به دست آمد. میزان آبگریزی آن (83/49 درجه) در مقایسه با فیلم­های پروتینی سویا و کازئینات سدیم بیشتر و از برخی فیلم­های پروتینی مانند فیلم لوبیا قرمز کمتر بود. به طور کلی با توجه به نتایج حاصل به نظر می­رسد که فیلم پروتئینی حاصل از گاودانه پتاسیل خوبی جهت استفاده در کاربردهای بسته­بندی دارد.  
متن کامل [PDF 282 kb]   (3383 دریافت)    

دریافت: 1392/2/7 | پذیرش: 1392/11/7 | انتشار: 1394/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.