Arabestani A, Kadivar M, Shahedi M, Goli S A H. Preparation and determination of some physicochemical properties of biodegradable proteinous film from bitter vetch (Vicia ervilia) seed. FSCT 2015; 12 (48) :129-138
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7772-fa.html
عربستانی اکرم، کدیور مهدی، شاهدی محمد، گلی سید امیر حسین. تهیه و تعیین برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیلم زیستتخریبپذیر پروتئینی از دانه گاو دانه (Vicia ervilia). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (48) :129-138
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7772-fa.html
1- دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
2- استاد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
3- استادیار علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان اصفهان
چکیده: (5329 مشاهده)
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی پتانسیل تهیه یک فیلم زیست تخریبپذیر از پروتئین دانه گاودانه و تعیین برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن بود. فیلم از کنسانتره پروتئینی دانه گاودانه (5 گرم در 100 میلیلیتر آب قلیایی) و گلیسرول (50 درصد وزنی / وزنی کنسانتره پروتئینی) تهیه شد. میزان رطوبت، رنگ، استحکام کششی، کشش پذیری تا نقطه شکست، میزان نفوذپذیری به رطوبت و میزان آبگریزی (هیدروفوبیسیتی) فیلم اندازگیری شد. فیلم پروتئینی گاودانه با میزان رطوبت 69/27%، استحکام کششی 04/5 مگاپاسکال و میزان نفوذپذیری به رطوبت 72/0 (گرم میلیمتر بر کیلو پاسکال ساعت مترمربع) قابل مقایسه با فیلمهای پروتئینی دیگر بود اما اندیسهای قرمزی (41/22= a) و زردی (20/37= b) رنگ و کشش پذیری تا نقطه شکست (118%) آن از دیگر فیلمهای پروتینی بیشتر به دست آمد. میزان آبگریزی آن (83/49 درجه) در مقایسه با فیلمهای پروتینی سویا و کازئینات سدیم بیشتر و از برخی فیلمهای پروتینی مانند فیلم لوبیا قرمز کمتر بود. به طور کلی با توجه به نتایج حاصل به نظر میرسد که فیلم پروتئینی حاصل از گاودانه پتاسیل خوبی جهت استفاده در کاربردهای بستهبندی دارد.
دریافت: 1392/2/7 | پذیرش: 1392/11/7 | انتشار: 1394/9/1