منوهاری گوری، بدران رمضان التمیمی عمار، رواتی سیمایسمی، سوتیکنو اس، پیرنیا مطهره. مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و پروفایل GC-MS واریته های مختلف دانه بامبو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (160) :13-34
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75436-fa.html
1- گروه تغذیه و رژیم غذایی، کالج هنر دولتی N.K.R، ناماکال، تامیل نادو، هند
2- گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، بصره، عراق
3- مرکز تحقیقات جانورشناسی کاربردی، سازمان تحقیقات علوم زیستی و محیط زیست، آژانس ملی تحقیقات و نوآوری اندونزی، بوگور، اندونزی
4- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، motahare.pirnia@yahoo.com
چکیده: (51 مشاهده)
تحقیقات گسترده ای در مورد خواص آنتی اکسیدانی عصاره دانه بامبو، به ویژه از گیاه بامبو انجام شده است. دانههای بامبو به دلیل محتوای آنتیاکسیدانی بالایی که دارند، برای مزایای سلامتی بالقوهشان در مبارزه با بیماریهای مزمن مرتبط با افزایش سن مانند دیابت، سرطان، آلزایمر، پارکینسون و بیماریهای قلبی عروقی مورد توجه قرار گرفتهاند. مصرف محصولات مشتق شده از بامبو به صورت روزانه ممکن است در کاهش خطر ابتلا به این شرایط نقش داشته باشد. آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در صنایع غذایی و دارویی ایفا می کنند، زیرا به مقابله با رادیکال های آزاد کمک می کنند که می توانند محصولات را در طول پردازش و ذخیره سازی تجزیه کنند. اجزای شیمیایی عصاره اتانولی دانه بامبو با استفاده از کروماتوگرافی گازی-طیفسنجی جرمی با شناسایی بیست و چهار ترکیب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اینها شامل ترکیباتی مانند 9،12-اوکتادکادینوییک اسید (Z,Z)-، اتیل استر اسید هگزادکانوئیک و -12-متیل متیل استر تترادکانوییک اسید بود که در Bambusa arundinacea و Dentrocalamus strictus یافت شد. علاوه بر این، اتیل استر اسید لینولئیک و اسید اکتادکانوئیک در B. arundinacea غالب بودند، در حالی که اتیل استر (E)-9-اوکتادکانوئیک اسید، n-هگزادکانوئیک اسید، اولئیک اسید، و 12--Eمتیل، E-2،13- اوکتادکا دی ان بودند. -ol فقط در Dentrocalamus strictus یافت شد. سایر مواد مغذی گیاهی نیز در انواع دانه های بامبو وجود داشت که نشان دهنده استفاده بالقوه آنها در درمان بیماری های مختلف به عنوان آنتی اکسیدان و به عنوان یک جایگزین مناسب برای سایر غلات خصوصا برنج است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ترکیبات زیست فعال دریافت: 1403/3/14 | پذیرش: 1403/9/4 | انتشار: 1404/3/1