Rouhi A, Falah F, Azghandi M, Alizadeh Behbahani B, Tabatabaei yazdi F, A. Ibrahim S et al . Investigating the antimicrobial and antibiofilm potential of Melittin peptide against Escherichia coli and Staphylococcus aureus. FSCT 2024; 21 (150) :192-205
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75236-fa.html
روحی آرزو، فلاح فرشته، ازغندی مرجان، علیزاده بهبهانی بهروز، طباطبایی یزدی فریده، ایبراهیم سلام و همکاران.. بررسی پتانسیل ضد میکروبی و آنتی بیوفیلمی پپتید ملیتین علیه باکتری های پاتوژن اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (150) :192-205
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75236-fa.html
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، tabatabai@um.ac.ir
3- دانشگاه کارولینیای شمالی
4- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
چکیده: (853 مشاهده)
اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس پاتوژنهایی هستند که توانایی تشکیل بیوفیلم و ایجاد بیماری در محصوالت غذایی را دارند. با توجه به اینکه انتروتوکسینهای تولید شده توسط این دو عامل بیماریزا در محدوده وسیعی از دما، pH و شرایط شور باقی میماند، باعث ایجاد عفونتهای شدید در انسان میشوند. ملیتین یک پپتید طبیعی مشتق شده از زهر زنبور عسل است که میتواند پتانسیل ضد میکروبی و ضد بیوفیلم خود را از طریق مختل کردن غشای سلولهای باکتریایی نشان دهد. بدین منظور در این مطالعه اثر ضد میکروبی این پپتید بر روی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی بررسی و حداقل غلظت مهاری آن (MIC (به ترتیب 100 میکروگرم بر میلیلیتر و 300 میکروگرم بر میلیلیتر تعیین شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1403/2/31 | پذیرش: 1403/4/6 | انتشار: 1403/4/1