دوره 20، شماره 145 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 145 صفحات 239-226 | برگشت به فهرست نسخه ها

khakpour A, rezazadehbari M, Pirsa S, Khakpour F. Biodegradable film based on the mucilage of Pansyrak flower modified with licorice and copper sulfate nanoparticles, investigation of physicochemical properties. FSCT 2024; 20 (145) :226-239
خاکپور اکرم، رضازاد باری محمود، پیرسا سجاد، خاکپور فاطمه. فیلم زیست‌تخریب پذیر برپایه موسیلاژ گل پنیرک اصلاح شده با شیرین بیان و نانو ذرات سولفات مس بررسی خواص فیزیکوشیمیایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (145) :226-239

1- دانشگاه ، sevdakhakpour1@gmail.com
2- دانشگاه
هدف این پژوهش. تولید فیلم از موسیلاژ گل پنیرک اصلاح شده با شیرین‌بیان (0، 3، 6 %) (وزنی/ وزنی) و نانوذرات سولفات مس (0، 2، 4 %) (وزنی/ وزنی) بود. برای مطالعه خواص ضخامت، رطوبت، حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب، رنگی و خواص مکانیکی فیلم‌ها مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان می‌دهد که با افزایش شیرین‌بیان و نانوذرات سولفات مس، میزان ضخامت فیلم افزایش می‌یابد. رطوبت، نفوذپذیری بخار آب و حلالیت فیلم با افزایش نانوذرات سولفات مس کاهش و با افزایش شیرین‌بیان افزایش می‌یابد. همچنین با افزایش غلظت شیرین‌بیان، شاخص‌های رنگی a*، افزایش یافته و روشنایی لایه‌ها به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. نتایج آزمایش مکانیکی نشان داد که با افزایش شیرین‌بیان و نانوذرات سولفات مس، مقاومت کششی کاهش و افزایش نانوذرات سولفات مس ازدیاد طول در نقطه شکست به طور چشمگیری افزایش یافت. نتیجه‌گیری نهایی: افزودن ریشه شیرین‌بیان و نانوذرات سولفات مس به فیلم‌های خوراکی بر پایه موسیلاژ گل پنیرک سبب بهبود ضخامت و ازدیاد طول در نقطه شکست فیلم‌ها، همچنین موجب تضعیف مقاومت کششی، رطوبت، نفوذپذیری به بخار آب و روشنایی گردید.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1402/7/14 | پذیرش: 1402/9/6 | انتشار: 1402/12/1