سرابی جماب محبوبه، رهنما وثوق پریا، کته شمشیری مرضیه، کاراژیان رضا. زندهمانی باکتریهای لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس رامنوسوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بعنوان باکتری های پروبیوتیک شاخص در مدل شبیهسازی شده معده ای و روده ای. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (68) :340-331
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7060-fa.html
1- استادیار، گروه زیست فناوری مواد غذایی. پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
2- دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی. دانشگاه فردوسی مشهد
3- کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی
4- مربی پژوهش. عضو گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی. پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی. جهاددانشگاهی مشهد
چکیده: (4443 مشاهده)
چکیده
در این مطالعه زندهمانی باکتریهای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس رامنوسوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در مدل شبیهسازی معده و روده بررسی شد. شمارش تعداد باکتریها در معده با دو pH مختلف 5/1و5/2 در زمانهای گرمخانهگذاری 30، 60، 90 و 120 دقیقه در دمای37 درجه سانتیگراد انجام شد. تعداد اولیه باکتری های مورد نظر 109×3 باکتری زنده در هر میلیلیتر بود پس از گذشت 1 ساعت ازگرمخانهگذاری در محیط شبیهسازی شده معده، محتویات آن به محیط شبیهسازی شده روده با pH معادل 25/7 منتقل شد و در مدت زمانهای ذکر شده،گرمخانهگذاری گردید و سپس تعداد باکتریها شمارش شد. آنالیز آماری نشان داد که اختلاف معنیداری بین زندهمانی پروبیوتیکهای مورد آزمون وجود داشت، بهطوریکه ب. باکتریوم بیفیدوم قابلیت زیستی بالاتری در محیط معده ای و روده ای در مقایسه با دو گونه دیگر نشان داد. تعداد باکتریها با گذشت هر نیم ساعت از زمان گرمخانهگذاری در محیط معده ای کاهش یافت. تفاوت معنیداری در سرعت کاهش پروبیوتیکها در زمانهای مختلف در محیط روده ای مشاهده نشد، به جز در زمان 30 دقیقه که تعداد باکتریها بالاتر بود. در بین پروبیوتیکهای مورد آزمون بیفیدوباکتریوم بیفیدوم زندهمانی بالاتری در هر دو pH معده نشان داد. پس از گذشت 2 ساعت از حضور باکتری در محیط روده ای، لگاریتم تعداد باکتریهای زنده به 33/2 برای بیفیدوباکتریوم بیفیدوم ، 1 برای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و 65/0 برای لاکتوباسیلوس رامنوسوس رسید.
دریافت: 1395/2/1 | پذیرش: 1395/11/1 | انتشار: 1396/7/1