دوره 20، شماره 141 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 141 صفحات 47-36 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

souri P, emamifar A, Davati N. Time–kill kinetic of nano ZnO-loaded nanoliposomes against Escherichia coli and Staphylococcus aureus. FSCT 2023; 20 (141) :36-47
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70287-fa.html
سوری پروین، امامی فر آریو، دعوتی نفیسه. سینتیک زمان - کشندگی نانولیپوزوم های حاوی نانوذرات اکسید روی علیه اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (141) :36-47

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70287-fa.html


1- دانشگاه بوعلی سینا
2- دانشگاه بوعلی سینا ، a.emamifar@basu.ac.ir
چکیده:   (1059 مشاهده)
هدف این مطالعه بررسی اثر ضد­میکروبی نانولیپوزوم­های حاوی نانوذرات اکسید­روی در نسبت­های مختلف لسیتین به نانو ذرات اکسید­روی (5:1، 15:1 و 25:1 وزنی- وزنی) بر علیه سویه­ های اشرشیا کلی(ATCC 2592) و استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC 25923) در محیط کشت آزمایشگاهی بود. نانولیپوزوم­های حاوی نانوذرات اکسید­روی به دو روش آب پوشانی لایه نازک و حرارتی تهیه شدند. مقادیر حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) نانولیپووزم­های حاوی نانوذرات اکسید روی تولید شده در مقایسه با نانوذرات اکسید روی بدون پوشش بر علیه سویه ­های اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس تعیین و فعالیت ضد میکروبی آن ها با استفاده از منحنی زمان- کشندگی ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که درون پوشانی نانو ذرات اکسید روی با استفاده از سامانه های نانولیپوزومی با افزایش میزان نفوذ به داخل سلول میکروارگانیسم به صورت معنی داری سبب افزایش قدرت ضد میکروبی آن ها گردید(05/0p<). نانولیپوزوم حاوی نانوذرات اکسید­روی تولید شده به روش آب پوشانی لایه نازک در مقایسه با روش حرارتی قدرت ضد میکروبی بالاتری داشتند. بر طبق منحنی های زمان- کشندگی، طول فاز لگاریتمی باکتری­ های اشرشیاکلی (8 ساعت) و استافیلوکوکوس اورئوس(7 ساعت) در محیط کشت شامل نانولیپوزوم­های حاوی نانو ذرات اکسید­روی تولید شده به روش آب پوشانی لایه نازک با بالاترین نسبت لسیتین به نانوذرات اکسید (25:1 وزنی- وزنی) به ترتیب در مقادیر حداقل غلظت بازدارندگی به 5 و 4 ساعت و حداقل غلظت کشندگی  به 2 و کمتر از یک ساعت کاهش یافت.
.


 
متن کامل [PDF 826 kb]   (1838 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...)
دریافت: 1402/4/13 | پذیرش: 1402/5/21 | انتشار: 1402/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.