سوری پروین، امامی فر آریو، دعوتی نفیسه. سینتیک زمان - کشندگی نانولیپوزوم های حاوی نانوذرات اکسید روی علیه اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (141) :36-47
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70287-fa.html
1- دانشگاه بوعلی سینا
2- دانشگاه بوعلی سینا ، a.emamifar@basu.ac.ir
چکیده: (1059 مشاهده)
هدف این مطالعه بررسی اثر ضدمیکروبی نانولیپوزومهای حاوی نانوذرات اکسیدروی در نسبتهای مختلف لسیتین به نانو ذرات اکسیدروی (5:1، 15:1 و 25:1 وزنی- وزنی) بر علیه سویه های اشرشیا کلی(ATCC 2592) و استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC 25923) در محیط کشت آزمایشگاهی بود. نانولیپوزومهای حاوی نانوذرات اکسیدروی به دو روش آب پوشانی لایه نازک و حرارتی تهیه شدند. مقادیر حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) نانولیپووزمهای حاوی نانوذرات اکسید روی تولید شده در مقایسه با نانوذرات اکسید روی بدون پوشش بر علیه سویه های اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس تعیین و فعالیت ضد میکروبی آن ها با استفاده از منحنی زمان- کشندگی ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که درون پوشانی نانو ذرات اکسید روی با استفاده از سامانه های نانولیپوزومی با افزایش میزان نفوذ به داخل سلول میکروارگانیسم به صورت معنی داری سبب افزایش قدرت ضد میکروبی آن ها گردید(05/0p<). نانولیپوزوم حاوی نانوذرات اکسیدروی تولید شده به روش آب پوشانی لایه نازک در مقایسه با روش حرارتی قدرت ضد میکروبی بالاتری داشتند. بر طبق منحنی های زمان- کشندگی، طول فاز لگاریتمی باکتری های اشرشیاکلی (8 ساعت) و استافیلوکوکوس اورئوس(7 ساعت) در محیط کشت شامل نانولیپوزومهای حاوی نانو ذرات اکسیدروی تولید شده به روش آب پوشانی لایه نازک با بالاترین نسبت لسیتین به نانوذرات اکسید (25:1 وزنی- وزنی) به ترتیب در مقادیر حداقل غلظت بازدارندگی به 5 و 4 ساعت و حداقل غلظت کشندگی به 2 و کمتر از یک ساعت کاهش یافت.
.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...) دریافت: 1402/4/13 | پذیرش: 1402/5/21 | انتشار: 1402/8/1