Nosrati G, Jooyandeh H, Hojjati M, Noshad M. Study on the Physicochemical Properties of Synbiotic UF-Cheese Containing demineralized Ultrafiltrated Whey powder and lactulose During Storage Period. FSCT 2023; 20 (139) :149-164
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69307-fa.html
نصرتی غزال، جوینده حسین، حجتی محمد، نوشاد محمد. بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی پنیر فراپالودهی سینبیوتیک حاوی پودر آبپنیر فراپالایش املاحگیری شده و لاکتولوز طی مدت نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (139) :149-164
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69307-fa.html
1- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، hosjooy@yahoo.com
چکیده: (872 مشاهده)
پنیر سفید فراپالایش، نسل نسبتاً جدیدی از پنیرهای سفید است که با کمک فرایند اولترافیلتراسیون تولید میشود. این پنیر دارای بافتی نرم و مالشپذیر بوده و پس از گذشت مدت کوتاه رسیدگی وارد بازار میشود. لاکتولوز، یک ماده پریبیوتیک است که علاوه بر تأثیر مثبت بر رشد باکتریهای پروبیوتیک، اثر سلامتیبخشی آن بر سلامت انسان تأیید شده است. در این تحقیق، برای تولید پنیر سینبیوتیک، از پودر آبپنیر فراپالایش (پرمیت) با املاح کاهش یافته (DUWP) در سه سطح ٠، ١ و ٢ درصد، لاکتولوز در دو سطح ٠ و ١ درصد و از باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم به عنوان باکتری پروبیوتیک استفاده گردید. نمونههای تولیدشده از نظر خواص فیزیکوشیمیایی شامل pH، اسیدیته، رطوبت، سینرسیس، چربی، پروتئین، و نسبت نیتروژن محلول در آب به نیتروژن کل در مدت ٦٠ روز در دمای ٤ درجۀ سانتیگراد ارزیابی شدند. یافتهها حاکی از آن بود که افزودن DUWP و لاکتولوز بهغیر از پروتئین بر سایر ویژگیهای مورد بررسی معنیدار بود. مدت زمان نگهداری نیز بر تمامی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی مورد بررسی اثر معنیداری داشت (٠١/٠>P). براساس نتایج این تحقیق مشخص گردید که بهترین نمونه با استفاده از غلظت 1 درصد از هر یک از پودرهای لاکتولوز و DUWP بهدست میآید
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غنی سازی مواد غذایی دریافت: 1402/2/31 | پذیرش: 1402/4/25 | انتشار: 1402/6/10