1- دانشگاه پیام نور ، nasehibehzad@gmail.com
2- گروه صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشجوی دانشگاه بابل
چکیده: (368 مشاهده)
در بین انواع مواد غذایی که جهت رفع نیاز فیزیولوژیک انسان به مصرف میرسد، پروتئین حیوانی از لحاظ ارزش غذایی و مواد مغذی نسبت به سایر مواد خوردنی با ارزشتر است. امروزه مصرفکنندگان در جستجوی غذاهای سالم و با کیفیت مطلوب هستند. بنابراین اطلاع از ویژگیهای کیفی گوشت امری مهم تلقی میگردد. در بررسی حاضر خواص کیفی و ماندگاری گوشت دو نژاد عربی و عربی- رومانوف طی یک دوره رسانیدن هفت روزه به صورت طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. نمونهها از ناحیه فوقانی ران شامل ماهیچه تهیه شد. جهت مطالعه اختلافات بین تیمارها، از روش آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون فیشر در سطح آماری 5% استفاده شد و در نهایت تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از برنامه آماری مینی تب نسخه 16 انجام گردید. مقدار pH برای گوشت نژاد عربی از میانگین 33/6 بلافاصله پس از کشتار به 7/5 و برای گوشت نژاد عربی – رومانوف از میانگین 36/6 بلافاصله پس از کشتار به 05/6 پس از 168 ساعت کاهش پیدا کرد. اختلاف میان مقدار pH در دو نژاد از نظر آماری معنیدار نبود. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که دو نژاد مورد بررسی از نظر ویژگیهای بافتی، حسی و افت پخت اختلاف معنیداری (05/0P<) داشتند. به طور کلی گوشت نژاد عربی – رومانوف امتیاز پذیرش کلی بیشتری داشته و از نظر ویژگیهای بافتسنجی نیز مطلوب بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تکنولوژی گوشت و فرآورده ها دریافت: 1402/2/13 | پذیرش: 1402/9/21 | انتشار: 1402/7/10