یوسفی فخر سوده، دعوتی نفیسه، مینایی تهرانی داریوش. جداسازی و شناسایی باکتری های تولید کننده آمیلاز مقاوم به حرارت از فاضلاب کارخانه کنسروسازی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (139) :138-148
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68813-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی سلولی – مولکولی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
2- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران ، n.davati@basu.ac.ir
3- دانشیار، گروه زیست شناسی سلولی - مولکولی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (989 مشاهده)
هدف این مطالعه جداسازی سویههای میکروبی مولد آمیلاز مقاوم به حرارت از فاضلاب غنی از نشاسته یکی از کارخانه های کنسروسازی و سپس شناسایی مولکولی این جدایهها بود. بهعلاوه آمیلاز مقاوم به حرارت استخراج شده از باکتری به لحاظ دما و pH بهینه فعالیت آنزیمی مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه 14 جدایه میکروبی مقاوم به حرارت از پساب جدا گردید، که تنها دو جدایه دارای فعالیت آمیلازی بود. شناسایی مولکولی این دو جدایه براساس تکثیر ژن 16S rDNA توسط پرایمرهای B27F و U1492R و سپس توالییابی محصول PCR ، حضور Bacillus pumilus وBacillus safensis را تایید کرد. نتایج نشان داد که دما و pH بهینه فعالیت آمیلازی جدایه ها به ترتیب60 درجه سانتیگراد و 7 بود و با عملکرد Bacillus safensis (U/ml) 7.67 دارای فعالیت آمیلاز بیشتری نسبت به Bacillus pumilus با عملکرد (U/ml) 6.33 بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1402/2/10 | پذیرش: 1402/4/18 | انتشار: 1402/6/10