دوره 20، شماره 139 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 139 صفحات 148-138 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi fakhr S, davati N, Minai-Tehrani3 D. Isolation and identification of thermostable amylase producing bacteria from the wastewater of the canning factory. FSCT 2023; 20 (139) :138-148
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68813-fa.html
یوسفی فخر سوده، دعوتی نفیسه، مینایی تهرانی داریوش. جداسازی و شناسایی باکتری های تولید کننده آمیلاز مقاوم به حرارت از فاضلاب کارخانه کنسروسازی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (139) :138-148

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68813-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی سلولی – مولکولی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
2- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران ، n.davati@basu.ac.ir
3- دانشیار، گروه زیست شناسی سلولی - مولکولی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (534 مشاهده)
هدف این مطالعه جداسازی سویه­های میکروبی مولد آمیلاز مقاوم به حرارت از فاضلاب غنی از نشاسته یکی از کارخانه های کنسروسازی و سپس شناسایی مولکولی این جدایه­ها بود. به­علاوه آمیلاز مقاوم به حرارت استخراج شده از باکتری به لحاظ دما و pH بهینه فعالیت آنزیمی مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه 14 جدایه میکروبی مقاوم به حرارت از پساب جدا گردید، که تنها دو جدایه دارای فعالیت آمیلازی بود. شناسایی مولکولی این دو جدایه براساس تکثیر ژن 16S rDNA توسط پرایمرهای B27F و U1492R و سپس توالی­یابی محصول PCR ، حضور Bacillus pumilus وBacillus safensis  را تایید کرد. نتایج نشان داد که دما و pH بهینه فعالیت آمیلازی جدایه ­ها به ترتیب60 درجه سانتی­گراد و 7 بود و  با عملکرد Bacillus safensis (U/ml) 7.67 دارای فعالیت آمیلاز بیشتری نسبت به Bacillus pumilus با عملکرد (U/ml) 6.33  بود.
متن کامل [PDF 844 kb]   (536 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1402/2/10 | پذیرش: 1402/4/18 | انتشار: 1402/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.