hosseini M, rahimi Z, Saifi T. Production of edible film based on gelatin containing thyme essential oil: investigation of its physicochemical, mechanical, antioxidant and microbial properties. FSCT 2023; 20 (135) :129-139
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68097-fa.html
حسینی محمدیار، رحیمی زینب، سیفی طیب. تولید فیلم خوراکی بر پایه ژلاتین حاوی اسانس آویشن: ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، مکانیکی، آنتی اکسیدانی و میکروبی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (135) :129-139
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68097-fa.html
1- دانشگاه ایلام ، m.hosseini@ilam.ac.ir
2- دانشگاه ایلام
چکیده: (1424 مشاهده)
با توجه به تمایل استفاده زیاد فیلمهای بسته بندی زیست تخریب پذیر و افزایش قابلیت ضدمیکروبی آنها در سالهای اخیر، این مطالعه با هدف بررسی غلظتهای مختلف اسانس آویشن جهت بهبود فیلم خوراکی با ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، مکانیکی، آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی انجام گرفت. اثر غلظتهای مختلف اسانس آویشن برای تولید فیلمهای خوراکی روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، مکانیکی، آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی با طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار و آزمون چند دامنهای دانکن با استفاده از نرم افزار Minitab18 در سطح احتمال 0/05 مورد بررسی قرار گرفتند. بالاترین میزان استحکام کششی و ازدیاد طول در نقطه شکست در تیمار 2/5% بود. در تیمار فیلمها کمترین میزان حلالیت در غلظت 3/75% و نفوذپذیری در غلظت 2/5% اسانس مشاهده شد. در تمامی تیمارها کدورت معنیدار بود و در غلظت 75/3% اسانس، کدورت بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد و در همین غلظت نیز بیشترین ضخامت mm0/13 بدست آمد که در همه تیمارها معنی دار نبود(0/05<p). در تمامی تیمارهای فیلم خوراکی خاصیت آنتیاکسیدانی با استفاده از رادیکالهای DPPH معنی دار بود(0/05>p). نتایج ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی فیلم با کمک روش دیسکهای انتشاری نشان داد که بیشترین قطر هاله بازدارندگی در غلظت 3/75% مربوط به Staphylococcus aureus با متوسط قطر هاله mm 15/33 بود. متوسط قطر هاله برای Pseudomonas aeruginosa و Escherichia coli به ترتیب mm 8/6 و mm9/52 گزارش شد. نتایج کلی نشان داد که افزودن اسانس آویشن در غلظت 2/5 درصد باعث تولید فیلمهایی گردید که علاوه بر مهار رشد و تکثیر باکتریها، دارای استحکام کافی بوده و همچنین قابلیت استفاده در مواد غذایی فسادپذیر را دارد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
هیدروکلوئیدها،امولسیون دریافت: 1401/12/25 | پذیرش: 1402/1/29 | انتشار: 1402/2/10