Karamali F, Asnaashari M, Farahmandfara R. Biodegradable packaging based on chitosan-potato starch biopolymer containing Apium graveolens seed extract for chicken fillets. FSCT 2023; 20 (137) :111-128
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67463-fa.html
کرمعلی فرزانه، اثنی عشری مریم، فرهمندفر رضا. تولید بیوپلیمر زیستتخریبپذیر بر پایه کیتوزان- نشاسته سیب زمینی حاوی عصاره دانه کرفس برای بستهبندی فیله مرغ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (137) :111-128
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67463-fa.html
1- علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خزر محمودآباد، ایران
2- بخش تحقیقات بیوتکنولوژی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران ، m.asnaashari@yahoo.com
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده: (1072 مشاهده)
تمایل مردم به استفاده از نگهدارندههای طبیعی در فرآوردههای غذایی به جای مواد سنتزی و ایجاد فرهنگ استفاده نکردن از مواد پلاستیکی رو به افزایش است. در این تحقیق، فیلم کیتوزان- نشاسته سیب زمینی حاوی عصاره دانه کرفس در سطوح غلظتی مختلف (5/0، 2 و 8 درصد) تهیه و خصوصیات فیزیکی فیلم از جمله ضخامت، میزان رطوبت و قابلیت انحلال آن، خصوصیات مکانیکی و آنتی اکسیدانی تعیین شد. سپس فیله مرغ پوشش دهی شده با فیلم مورد نظر در مدت 15 روز در دمای یخچال نگهداری و میزان رشد میکروبی و تولید ترکیبات اولیه و ثانویه اکسایش با شاخص پراکسید و اسید تیوباربیتوریک و همچنین ارزیابی حسی طی زمان مورد پایش قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که محتوی فنل و فلاونوئید کل عصاره دانه کرفس به ترتیب 8/7±67/70 میلی گرم اسید گالیک بر گرم عصاره و 65/5 ±81/62 میلیگرم کوئرستین در هر گرم از عصاره بود. افزودن عصاره دانه کرفس (2 و 8 درصد) میزان رطوبت و حلالیت فیلم را کاهش داد. علت آن افزایش خاصیت آبگریزی فیلم بود. همچنین با افزودن عصاره دانه کرفس، میزان افزایش طول تا پارگی فیلم افزایش در حالی که مقاومت در برابر کشش و مدول الاستیک آن کاهش یافت. با افزایش غلظت عصاره دانه کرفس در فیلم، میزان مهار رادیکال آزاد DPPH از 69/14 به 94/73 درصد افزایش مییابد. براساس آزمون اکسایشی، میکروبی و ارزیابی حسی، در صورت پوششدهی شده با فیلم کیتوزان-نشاسته سیب زمینی حاوی 8 درصد عصاره دانه کرفس میتوان زمان ماندگاری فیله مرغ را تا 15 روز در یخچال افزایش داد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1401/11/23 | پذیرش: 1402/3/7 | انتشار: 1402/4/10