نوری مهران، ناصحی بهزاد، جلدانی شیما، ایزدی مائده. برآورد سریع و غیر مخرب محتوی خاکستر آرد گندم با استفاده از یک سیستم بینایی کامپیوتری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (72) :165-176
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-649-fa.html
1- دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران
2- دانشیار گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران
3- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران
4- دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران
چکیده: (2583 مشاهده)
چکیده
در این پژوهش، یک سیستم بینایی کامپیوتری بهمنظور بررسی ارتباط بین ویژگیهای تصویری نمونههای مختلف آرد گندم با محتوی خاکستر آنها مورداستفاده قرار گرفت. ویژگیهای تصویری سطح نمونههای آرد شامل شاخصهای رنگی (L*، a*و b*) و شاخصهای ماتریس هم-رخداد سطح خاکستری (GLCM) (تباین، انرژی، همبستگی، همگنی و انتروپی) بود. نتایج نشان داد شاخصهای تصویری به استثنای همبستگی، ارتباط خطی معنیداری با محتوی خاکستر نمونهها داشتند. با این وجود، با توجه به ضرایب تعیین پایین مدلهای خطی، به منظور برآورد محتوی خاکستر، مدلهای چندجملهای درجه دوم به دادهها برازش شد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که مدلهای درجه دوم برازش شده به استثنای همبستگی، معنیدار و ضریب تعیین مدلهای معنیدار به استثنای مدلهای مربوط به L*، a* و انرژی رضایتبخش (75<R2) بود. همچنین نتایج اعتبارسنجی مدلها حاکی از عملکرد خوب مدلهای درجه دوم پیشنهادشده در برآورد محتوی خاکستر نمونههای جدید آرد گندم بود.
دریافت: 1396/5/2 | پذیرش: 1396/5/2 | انتشار: 1396/11/1