دوره 14، شماره 72 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 72 صفحات 176-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

نوری مهران، ناصحی بهزاد، جلدانی شیما، ایزدی مائده. برآورد سریع و غیر مخرب محتوی خاکستر آرد گندم با استفاده از یک سیستم بینایی کامپیوتری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (72) :165-176

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-649-fa.html


1- دانش‏آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران
2- دانشیار گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران
3- دانش‏ آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران
4- دانش‏آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران
چکیده:   (2376 مشاهده)
چکیده در این پژوهش، یک سیستم بینایی کامپیوتری به‌منظور بررسی ارتباط بین ویژگی‏های تصویری نمونه‏های مختلف آرد گندم با محتوی خاکستر آن‏ها مورداستفاده قرار گرفت. ویژگی‏های تصویری سطح نمونه‏های آرد شامل شاخص‏های رنگی (L*، a*و b*) و شاخص‏های ماتریس هم-رخداد سطح خاکستری (GLCM) (تباین، انرژی، همبستگی، همگنی و انتروپی) بود. نتایج نشان داد شاخص‏های تصویری به استثنای همبستگی، ارتباط خطی معنی‏داری با محتوی خاکستر نمونه‏ها داشتند. با این وجود، با توجه به ضرایب تعیین پایین مدل‏های خطی، به منظور برآورد محتوی خاکستر، مدل‏های چندجمله‏ای درجه دوم به داده‏ها برازش شد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که مدل‏های درجه دوم برازش شده به استثنای همبستگی، معنی‏دار و ضریب تعیین مدل‏های معنی‏دار به استثنای مدل‏های مربوط به L*، a* و انرژی رضایت‌بخش (75<R2) بود. همچنین نتایج اعتبارسنجی مدل‏ها حاکی از عملکرد خوب مدل‏های درجه دوم پیشنهادشده در برآورد محتوی خاکستر نمونه‏های جدید آرد گندم ‏بود.
متن کامل [PDF 620 kb]   (1206 دریافت)    

دریافت: 1396/5/2 | پذیرش: 1396/5/2 | انتشار: 1396/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.