beheshti zadeh R, Safaeian S, moslemi E, Esfahani K, Mousavi nadushan R. Investigation of the CaMV35s gene in baby food and infant formula in Tehran by real-time PCR technique. FSCT 2023; 19 (133) :167-173
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64579-fa.html
بهشتی زاده رامین، صفاییان شیلا، مسلمی الهام، اصفهانی کسری، موسوی ندوشن رضوان. بررسی حضور ژن تراریخته camv35s در شیر خشک و غذای کودک موجود در تهران با تکنیک real-time PCR. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :167-173
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64579-fa.html
1- گروه علوم غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه علوم غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، shila2462462@yahoo.co.in
3- گروه زیست شناسی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4- گروه فرآورده های زیستی گیاهی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی (IAB)، پژوهشکده ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی (NIGEB)، تهران، ایران
چکیده: (1856 مشاهده)
ذرت و سویا بیشترین سطح کشت تراریختگی را در دنیا به خود اختصاص داده اند. با توجه به افزایش واردات سویا و ذرت به ایران و همچنین به دلیل استفاده از روغن های محصولات استراتژی در شیر خشک و غذای کودک، لذا ردیابی تراریختگی در مواد غذایی فرآوری شده با تکنیک Real-time PCR یک نیاز اساسی می باشد. ابتدا 40 نمونه غذای کودک و شیر خشک از داروخانه ها و سوپر مارکت های شهر تهران جمع آوری شد. همه نمونه با استفاده از کیت DNA آزما اکسیر پژوه استخراج شدند و بررسی کمی غلظت اسید نوکلئیک با دستگاه نانودراپ انجام شد. سپس برای بررسی کیفی استخراخ DNA انجام شده، تست PCR ژن های کنترل داخلی برای سویا(Lectin) و ذرت(Zein) گذاشته شدند. سپس با تکنیک Real-time PCR حضور ژن تراریخته CaMV35S بررسی گردید و نتایج به دست آمده از حضور ژن تراریخته در 2.5 ٪ نمونه غذای کودک و 10 ٪ نمونه در شیر خشک را نشان دادند. بنابراین در این مقاله میزان نفوذ ژن تراریخته در غذای کودک و شیر خشک مورد بررسی قرار گرفته است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1401/7/11 | پذیرش: 1401/11/8 | انتشار: 1401/12/10