karimi F, Azizi M, MOEINI S, Karimi M, Moogouei R. Microencapsulation of canthaxanthine with electrospray and optimizaing processing papameters toward efficiency encapsulation by response surface methodology. FSCT 2025; 22 (158) :227-237
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61694-fa.html
1- دانش آموخته دکتری گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد تهران شمال ، karimi.f258@gmail.com
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد تهران شمال
4- دانشیار گروه نساجی دانشکده نساجی دانشگاه امیرکبیر
5- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد تهران شمال
چکیده: (108 مشاهده)
ﮐﺎﻧﺘﺎﮔﺰاﻧﺘﯿﻦ مولکول کتوکاروتنوئید ﻏﯿﺮاﺷﺒﺎع ﺑﻮده ﮐﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﺤﯿﻄﯽ ﺣﺴﺎس اﺳﺖ. توسعه میکرو-نانو کپسولاسیون یکی از راهکارهایی است که ترکیبات زیست فعال را در برابر شرایط نامناسب محیطی محافظت میکند. در این مطالعه کانتاگزانتین با استفاده از پلیمر پروتئین آب پنیر با روش الکترواسپری ریزپوشانی شدند و با استفاده روش سطح پاسخ تاثیر چهار متغیر مستقل غلظت پروتئین آب پنیر، ولتاژ به کار رفته، نرخ ورودی و فاصله سر سرنگ و جمع کننده بر روی کارایی الکترواسپری کانتاگزانتین ارزیابی شد. بر اساس نتایج به دست آمده توابع مطلوبیت بیشترین مطلوبیت با مقدار 93/0 در غلظت پروتئین آب پنیر 4/39%، ولتاژkV 5/17، نرخ ورودی 2/2 mL/h ، فاصله سرسرنگ و جمع کننده cm1/17 تعیین شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
آنتی اکسیدان دریافت: 1401/2/31 | پذیرش: 1401/10/11 | انتشار: 1404/1/1