heidari F, Jafari S M, Ziaiifa A M, Anton N. Preparation of Pickering double emulsion stabilized by chitosan nanoparticles and evaluation of the effects of formulation parameters on the physical stability of formed emulsions. FSCT 2022; 19 (130) :85-95
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61412-fa.html
حیدری فاطمه، جعفری سید مهدی، ضیائی فر امان محمد، آنتون نیکلاس. تهیه امولسیون دوگانه پیکرینگ پایدار شده توسط نانوذرات کیتوزان و ارزیابی متغیرهای فرمولاسیون بر پایداری فیزیکی امولسیونهای حاصل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (130) :85-95
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61412-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و طبیعی گرگان ، smjafari@gau.ac.ir
3- دانشگاه علوم کشاورزی و طبیعی گرگان
4- گروه نانوپزشکی- دانشگاه استراسبورگ
چکیده: (1405 مشاهده)
امولسیونهای تثبیت شده توسط نانوذرات خوراکی طی ده سال اخیر توجه محققین زیادی را به خود جلب کرده است. تثبیت حداقل یک سطح مشترک از امولسیون دوگانه با یک لایه از نانوذرات خوراکی در تحقیقات بسیار کمی بررسی شده است. در این پژوهش امولسیونهای دوگانه پیکرینگ آب در روغن در آب (W/O/W) با استفاده از نانوذرات کیتوزان به عنوان ثبیت کننده فاز آبی خارجی تهیه شدند. طراحی آزمایشها به روش تاگوچی انجام گرفت. تاثیر پارامترهای فرمولاسیون شامل نسبت محتوای فاز آبی داخلی به فاز روغنی، محتوای امولسیون اولیه به فاز آبی خارجی و غلظت نانوذرات کیتوزان بر اندازه قطرات و پایداری امولسیونهای دوگانه بررسی شد. نتایج نشان داد که غلظت نانوذره با دارا بودن سهم 91/34 درصدی، بیشترین تاثیر را بر اندازه قطرات امولسیونها داشت. تیمار 5 با داشتن نسبتهای 8:2 فاز آبی داخلی به فاز پیوسته داخلی، 9:1 امولسیون اولیه به فاز پیوسته خارجی و غلظت 65/0 درصد نانوذره کمترین، اندازه قطرات را نسبت به سایر تیمارها داشت. بر اساس نتایج بررسی پایداری، نسبت محتوای امولسیون اولیه به فاز آبی خارجی بیشترین تاثیر را بر پایداری امولسیونها داشت. شاخص خامهای شدن و کوالسنس در تیمارهای 5 و 7 بسیار ناچیز بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
هیدروکلوئیدها،امولسیون دریافت: 1401/2/19 | پذیرش: 1401/7/6 | انتشار: 1401/9/10