mohammadi V, Ebrahimi R, Ghasemi Varnam khasti M, Abbas Vali M, Lahimgar zadeh A. Detection of microbial contamination of UHT milk packages using ultrasonic system. FSCT 2016; 13 (51) :149-157
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6085-fa.html
محمدی وحید، ابراهیمی رحیم، قاسمی ورنامخواستی مهدی، عباس والی مریم، لحیمگرزاده علی. تشخیص آلودگی میکروبی پاکتهای شیر UHT با استفاده از سیستم فراصوت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (51) :149-157
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6085-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
2- دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
3- استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
4- استادیار گروه بهداشت و کترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد شهرکرد
5- کارشناسی گروه مهندسی برق، دانشگاه شهاب دانش تهران
چکیده: (5236 مشاهده)
چکیده در پژوهش حاضر سیستم فراصوت کنترل کیفی برای تشخیص آلودگی میکروبی پاکتهای شیر UHT ارائه شده است. این سیستم بدون باز نمودن پاکت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی شیر است. رشد میکرواورگانیزمها سبب تغییر در خواص فیزیکی و شیمیایی شیر میشود که متعاقب آن مشخصههای فراصوتی شیر نیز متحمل تغییراتی خواهند شد. در این پژوهش دامنه ولتاژ و زمان تأخیر امواج فراصوت اندازهگیری شدند. فرکانس مرکزی دیسکهای پیزوالکتریک، MHz 02/1 بود و تمام آزمایشها در °C35 انجام شدند. آزمونهای فراصوت برای میکروبهای Escherichia coli، Staphylococcus aurous و Bacillus cereusانجام گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از تأثیر متابولیسم باکتریهای مختلف بر خصوصیات شیمیایی شیر و تأثیر آن بر فرآیند تشخیص آلودگی میکروبی بود. سیستم فراصوت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی پاکتها پس از گذشت 25/7 تا 5/12 ساعت از زمان تلقیح بود. همچنین نتایج نشان داد سیستم قادر به تشخیص آلودگی میکروبی در اسیدیته و pHهای مختلف پاکتهای میکروبی است.
دریافت: 1393/2/23 | پذیرش: 1393/12/23 | انتشار: 1394/12/1