دوره 13، شماره 51 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 51 صفحات 157-149 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohammadi V, Ebrahimi R, Ghasemi Varnam khasti M, Abbas Vali M, Lahimgar zadeh A. Detection of microbial contamination of UHT milk packages using ultrasonic system. FSCT 2016; 13 (51) :149-157
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6085-fa.html
محمدی وحید، ابراهیمی رحیم، قاسمی ورنامخواستی مهدی، عباس والی مریم، لحیمگرزاده علی. تشخیص آلودگی میکروبی پاکت‌های شیر UHT با استفاده از سیستم فراصوت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (51) :149-157

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6085-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
2- دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
3- استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
4- استادیار گروه بهداشت و کترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد شهرکرد
5- کارشناسی گروه مهندسی برق، دانشگاه شهاب دانش تهران
چکیده:   (4599 مشاهده)
چکیده در پژوهش حاضر سیستم فراصوت کنترل کیفی برای تشخیص آلودگی میکروبی پاکت­های شیر UHT ارائه شده است. این سیستم بدون باز نمودن پاکت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی شیر است. رشد میکرواورگانیزم­ها سبب تغییر در خواص فیزیکی و شیمیایی شیر می­شود که متعاقب آن مشخصه­های فراصوتی شیر نیز متحمل تغییراتی خواهند شد. در این پژوهش دامنه ولتاژ و زمان تأخیر امواج فراصوت اندازه­گیری شدند. فرکانس مرکزی دیسک­های پیزوالکتریک، MHz 02/1 بود و تمام آزمایش­ها در °C35 انجام شدند. آزمون­های فراصوت برای میکروب­های Escherichia coli، Staphylococcus aurous و Bacillus cereusانجام گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از تأثیر متابولیسم باکتری­های مختلف بر خصوصیات شیمیایی شیر و تأثیر آن بر فرآیند تشخیص آلودگی میکروبی بود. سیستم فراصوت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی پاکت­ها پس از گذشت 25/7 تا 5/12 ساعت از زمان تلقیح بود. همچنین نتایج نشان داد سیستم قادر به تشخیص آلودگی میکروبی در اسیدیته و pHهای مختلف پاکت­های میکروبی است.
متن کامل [PDF 1547 kb]   (3133 دریافت)    

دریافت: 1393/2/23 | پذیرش: 1393/12/23 | انتشار: 1394/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.