دوره 19، شماره 125 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 125 صفحات 203-195 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar H, Jooyandeh H. Evaluation of total phenol and flavonoids, antioxidant potential and antimicrobial activity of sage extract on some Gram-positive and Gram-negative bacteria “in vitro”. FSCT. 2022; 19 (125) :195-203
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-60004-fa.html
برزگر حسن، جوینده حسین. ارزیابی فنول و فلاونوئید کل، پتانسیل آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره مریم گلی تفتانی بر تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :203-195

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-60004-fa.html


1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، barzegarha@yahoo.com
2- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (205 مشاهده)
بیماری­های ناشی از مصرف نگهدارنده­های شیمیایی تمایل به استفاده از ترکیبات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی طبیعی را افزایش داده است. در این پژوهش، عصاره گیاه درمانی مریم گلی تفتانی با استفاده از حلال اتانول استخراج گردید. میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره اتانولی به ترتیب برابر با 14/36 میلی‏گرم گالیک اسید در گرم عصاره و 13/17 میلی‌گرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد که نشان­دهنده خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالای این عصاره بود. به گونه­ای که میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره بر اساس IC50 در روش مهار رادیکال آزاد DPPH و مهار رادیکال آزاد ABTS به ترتیب 32/75 و 60/66 میکرو­گرم در میلی­لیتر به دست آمد. ارزیابی خاصیت ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه مریم گلی تفتانی به روش­های دیسک دیفیوژن آگار، انتشار چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی نشان داد که اگرچه اثر بخشی عصاره بر باکتری‌های گرم مثبت بیشتر از باکتری‌های گرم منفی است، بااین‌حال این گیاه می­تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 416 kb]   (14 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: آنتی اکسیدان
دریافت: 1400/12/13 | پذیرش: 1401/2/24 | انتشار: 1401/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.