دوره 19، شماره 125 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 125 صفحات 203-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barzegar H, Jooyandeh H. Evaluation of total phenol and flavonoids, antioxidant potential and antimicrobial activity of sage extract on some Gram-positive and Gram-negative bacteria “in vitro”. FSCT 2022; 19 (125) :195-203
برزگر حسن، جوینده حسین. ارزیابی فنول و فلاونوئید کل، پتانسیل آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره مریم گلی تفتانی بر تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :195-203

1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، barzegarha@yahoo.com
2- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
بیماری­های ناشی از مصرف نگهدارنده­های شیمیایی تمایل به استفاده از ترکیبات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی طبیعی را افزایش داده است. در این پژوهش، عصاره گیاه درمانی مریم گلی تفتانی با استفاده از حلال اتانول استخراج گردید. میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره اتانولی به ترتیب برابر با 14/36 میلی‏گرم گالیک اسید در گرم عصاره و 13/17 میلی‌گرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد که نشان­دهنده خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالای این عصاره بود. به گونه­ای که میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره بر اساس IC50 در روش مهار رادیکال آزاد DPPH و مهار رادیکال آزاد ABTS به ترتیب 32/75 و 60/66 میکرو­گرم در میلی­لیتر به دست آمد. ارزیابی خاصیت ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه مریم گلی تفتانی به روش­های دیسک دیفیوژن آگار، انتشار چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی نشان داد که اگرچه اثر بخشی عصاره بر باکتری‌های گرم مثبت بیشتر از باکتری‌های گرم منفی است، بااین‌حال این گیاه می­تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آنتی اکسیدان
دریافت: 1400/12/13 | پذیرش: 1401/2/24 | انتشار: 1401/4/10