Esmaili Adabi M, Mosavi Seyedi S R, Kalantari D, Ghavami Adl B. Mathematical modelling, kinetics and energy consumption for Drying Aloe Vera gel in hot Air dryer with exhaust Air recycle. FSCT 2015; 13 (54) :73-83
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5927-fa.html
اسماعیلی ادبی محمد، موسوی سیدی سید رضا، کلانتری داود، قوامی عدل بابک. بررسی مدلسازی ریاضی، سینتیک و انرژی مصرفی خشک کردن ژل آلوئه ورا در خشک کن هوای گرم با قابلیت بازگردش هوای خروجی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (54) :73-83
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5927-fa.html
1- گروه فیزیک-واحد شهر قدس-دانشگاه آزاد اسلامی-تهران-ایران
2- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده: (6829 مشاهده)
چکیده در این تحقیق به بررسی مدلسازی ریاضی فرآیند و سینتیک خشک شدن و انرژی مصرفی در خشککن جریان هوای گرم با چرخه هوای بازگشتی (0، 50%، 75%) پرداخته شده است. برای این منظور از یک خشککن جریان هوای گرم با قابلیت بازگردش هوای خروجی استفاده شد. برای برازش مدلهای استاندارد خشکشدن لایه نازک با دادههای آزمایشی، از محیط برازش منحنیهاینرمافزار MATLAB 2007 استفاده گردید. از ضریب تعیین ( R2)، مربع کای (c2) و ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) به عنوان شاخص برای تعیین بهترین مدل استفاده شد. با مقایسه این شاخصها مشخص شد که مدل میدیلی مناسبترین مدل برای توصیف دادههای آزمایشگاهی است.انرژی مصرفی در سرعت m/s 5/0 و دمای هوای 60 درجه سلسیوس برای سطوح 0%، 50% و 75% هوای بازگشتی کمینه و در سرعت هوای m/s 5/1 و دمای هوای 40 درجه سلسیوس برای سطوح 0%، 50% و 75% هوای بازگشتی بیشینه میباشد. همچنین بکارگیری سامانه بازگردشی هوای گرم سبب کاهش انرژی مصرفی و افزایش زمان خشک شدن در خشک کردن گیاه آلوئه ورا گردید.
دریافت: 1395/2/21 | پذیرش: 1395/4/21 | انتشار: 1395/5/1