Shekari A, Naghshiband Hassani R, Soleimani Aghdam M. Postharvest treatment with GABA to maintain nutritional quality and improve shelf life of fresh cut of Agaricus bisporus. FSCT 2022; 19 (131) :45-57
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57875-fa.html
شکاری آیدین، نقشی بند حسنی رحیم، سلیمانی اقدم مرتضی. تیمار پس از برداشت با گابا برای حفظ کیفیت تغذیهای و بهبود عمر انبارمانی فرم تازه بریده قارچ تکمه-ای (Agaricus bisporus). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (131) :45-57
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57875-fa.html
1- فارغ التحصیل مقطع دکتری رشته علوم باغبانی دانشگاه تبریز.
2- گروه علوم و و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، naghshiband@tabrizu.ac.ir
3- گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین
چکیده: (1301 مشاهده)
به منظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت گابا بر افزایش عمر انبارمانی و کیفیت تغذیهای قطعات تازه برشیافته قارچ تکمهای، تیمار قارچ تکمهای با پنج غلظت (صفر، 01/، 1/0، 1 وmM 10) گابا صورت گرفت و 15 روز در سردخانه با دمای°C 4 و رطوبت نسبی 5±90 % نگهداری و نمونهبرداری از قارچها در روزهای صفر، 5، 10 و 15 روز انبارمانی صورت گرفت. نتایج نشان داد که غلظتmM 1 گابا تاثیر بیشتری در کاهش قهوهای شدن قارچ تکمهای تازهبریده نسبت به سایر غلظتهای گابا داشت. کاهش نشت یونی و تجمع مالون دیآلدهید در قارچهای تکمهای تازهبریده تیمار شده با غلطتmM 1 گابا مشاهده شد که موجب کاهش از دستدهی وزن در این قارچها شد. فعالیت بالای آنزیم فنیل آلانینآمونیالیاز در قارچهای تیمار شده با گاباmM 1، سبب افزایش محتوای ترکیبات فنولی شد که با کاهش فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز همراه بود. افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی در قارچهای تیمار شده با گاباmM 1 مشاهده گردید که همراه با افزایش معنیدار تجمع اسید آسکوربیک در این قارچها بود. بنابراین، گابا بهعنوان یک روش ایمن و موثر میتواند در افزایش عمر انبارمانی قارچ تکمهای تازهبریده مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی پس از برداشت میوه و سبزیجات دریافت: 1400/9/23 | پذیرش: 1401/6/22 | انتشار: 1401/10/10