دوره 19، شماره 131 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 131 صفحات 57-45 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shekari A, Naghshiband Hassani R, Soleimani Aghdam M. Postharvest treatment with GABA to maintain nutritional quality and improve shelf life of fresh cut of Agaricus bisporus. FSCT 2022; 19 (131) :45-57
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57875-fa.html
شکاری آیدین، نقشی بند حسنی رحیم، سلیمانی اقدم مرتضی. تیمار پس از برداشت با گابا برای حفظ کیفیت تغذیه‌ای و بهبود عمر انبارمانی فرم تازه بریده قارچ تکمه-ای (Agaricus bisporus). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (131) :45-57

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57875-fa.html


1- فارغ التحصیل مقطع دکتری رشته علوم باغبانی دانشگاه تبریز.
2- گروه علوم و و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، naghshiband@tabrizu.ac.ir
3- گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین
چکیده:   (871 مشاهده)
 به منظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت گابا بر افزایش عمر انبارمانی و کیفیت تغذیه­ای قطعات تازه برش­یافته قارچ تکمه­ای، تیمار قارچ تکمه­ای با پنج غلظت (صفر، 01/، 1/0، 1 وmM  10) گابا صورت گرفت و 15 روز در سردخانه با دمای°C  4 و رطوبت نسبی 5±90 % نگه­داری و نمونه­برداری از قارچ­ها در روزهای صفر، 5، 10 و 15 روز انبارمانی صورت گرفت. نتایج نشان داد که غلظتmM  1 گابا تاثیر بیشتری در کاهش قهوه­ای شدن قارچ تکمه­ای تازه­بریده نسبت به سایر غلظت­های گابا داشت. کاهش نشت یونی و تجمع مالون دی­آلدهید در قارچ­های تکمه­ای تازه­بریده تیمار شده با غلطتmM  1 گابا مشاهده شد که موجب کاهش از دست­دهی وزن در این قارچ­ها شد. فعالیت بالای آنزیم فنیل آلانین­آمونیالیاز در قارچ­های تیمار شده با گاباmM  1، سبب افزایش محتوای ترکیبات فنولی شد که با کاهش فعالیت آنزیم پلی­فنل اکسیداز همراه بود. افزایش ظرفیت آنتی­اکسیدانی در قارچ­های تیمار شده با گاباmM  1 مشاهده گردید که همراه با افزایش معنی­دار تجمع اسید آسکوربیک در این قارچ­ها بود. بنابراین، گابا به­عنوان یک روش ایمن و موثر می­تواند در افزایش عمر انبارمانی قارچ تکمه­ای تازه­بریده مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 391 kb]   (267 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت میوه و سبزیجات
دریافت: 1400/9/23 | پذیرش: 1401/6/22 | انتشار: 1401/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.