Changes of the bioactive compounds, antioxidant activity and respiration rate of blood orange during storage
Mohammadhosseini, Z. 1, Hashemi, M. 2, Mohammadi A. 3, Badie, F. 4, Eshghi, S. 1, Ahmadisomeeh, K. 5. FSCT 2014; 11 (43) :41-52
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5599-fa.html
بررسی روند تغییرات ترکیبات زیست فعال، فعالیت آنتی اکسیدانی و شدت تنفس پرتقال خونی طی انبارمانی زهرا محمد حسینی1، مریم هاشمی2 ، عبدالرضا محمدی3، فوژان بدیعی4، سارا عشقی 1، کریم احمدی صومعه5. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (43) :41-52
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5599-fa.html
چکیده: (4898 مشاهده)
چکیده
پرتقال خونی به دلیل محتوی ویتامینث، فولات، فیبر، عناصر معدنی و ترکیبات فیتوشیمیایی شامل انواع فلاونوئیدها، آمینواسیدها، تریترپنها، اسید فنولیک و کاروتنوئیدها، ارزش تغذیهای بالایی دارد. در بین واریتههای پرتقال، پرتقال خونی دارای بالاترین پتانسیل آنتیاکسیدانی است. پس از برداشت پرتقال خونی به دلیل تداوم تنفس احتمال تغییر ترکیبات موجود در این میوه وجود دارد. در این پژوهش، روند تغییرات ترکیبات زیستفعال، فعالیت آنتیاکسیدانی و ارتباط این تغییرات با شدت تنفس پرتقال خونی پس از برداشت و طی انبارمانی بررسی شد.
مواد و روشها: پرتقال خونی واریته Sanguinello از مرکز تحقیقات مرکبات کشور (رامسر) تهیه شد. میوه پس از برداشت، بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و در انبار سرد با شرایط دمایی٥-٤ و رطوبت نسبی ٩۰-٨٥% برای٥۰ روز نگهداری شد. تقریبا هر هفته یکبار روند تغییرات غلظت ویتامینث، ترکیبات فلاونوئیدی، آنتوسیانین، کاروتنوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و شدت تنفس طی دوره انبارمانی اندازهگیری شد.
طی دوره انبارمانی پرتقال خونی غلظت ویتامینث کاهش و غلظت ترکیبات فلاونوئیدی، آنتوسیانین، کاروتنوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و شدت تنفس افزایش یافت.
غلظت ویتامینث، ترکیبات فلاونوئیدی، آنتوسیانین، کاروتنوئید کل، پتانسیل آنتیاکسیدانی و شدت تنفس در پرتقال خونی طی انبارمانی تغییر کرد. با توجه به ارزش تغذیهی و ترکیبات فراسودمند میوه پرتقال، استفاده از راه کارهای مناسب برای حفظ بهتر ترکیبات زیست فعال و فعالیت آنتیاکسیدانی توصیه میشود. همچنین با توجه به اثر شدت تنفس بر ترکیبات زیستفعال و پتانسیل آنتیاکسیدانی احتمالا کاهش شدت تنفس پرتقال خونی طی انبارمانی میتواند منجر به حفظ بهتر ترکیبات فرا سودمند پرتقال شود.
دریافت: 1390/3/8 | پذیرش: 1391/10/8 | انتشار: 1393/4/1