دوره 11، شماره 43 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 43 صفحات 52-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Changes of the bioactive compounds, antioxidant activity and respiration rate of blood orange during storage Mohammadhosseini, Z. 1, Hashemi, M. 2, Mohammadi A. 3, Badie, F. 4, Eshghi, S. 1, Ahmadisomeeh, K. 5. FSCT 2014; 11 (43) :41-52
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5599-fa.html
بررسی روند تغییرات ترکیبات زیست فعال، فعالیت آنتی اکسیدانی و شدت تنفس پرتقال خونی طی انبارمانی زهرا محمد حسینی1، مریم هاشمی2 ، عبدالرضا محمدی3، فوژان بدیعی4، سارا عشقی 1، کریم احمدی صومعه5. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (43) :41-52

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5599-fa.html


چکیده:   (4134 مشاهده)
چکیده پرتقال خونی به دلیل محتوی ویتامین­ث، فولات، فیبر، عناصر معدنی و ترکیبات فیتوشیمیایی شامل انواع فلاونوئیدها، آمینواسیدها، تری­ترپن­ها، اسید فنولیک و کاروتنوئیدها، ارزش تغذیه­ای بالایی دارد. در بین واریته­های پرتقال، پرتقال خونی دارای بالاترین پتانسیل آنتی­اکسیدانی است. پس از برداشت پرتقال خونی به دلیل تداوم تنفس احتمال تغییر ترکیبات موجود در این میوه وجود دارد. در این پژوهش، روند تغییرات ترکیبات زیست­فعال، فعالیت آنتی­اکسیدانی و ارتباط این تغییرات با شدت تنفس پرتقال خونی پس از برداشت و طی انبارمانی بررسی شد. مواد و روش­ها: پرتقال خونی واریته Sanguinello از مرکز تحقیقات مرکبات کشور (رامسر) تهیه شد. میوه پس از برداشت، بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و در انبار سرد با شرایط دمایی٥-٤ و رطوبت نسبی ٩۰-٨٥% برای٥۰ روز نگهداری شد. تقریبا هر هفته یک­بار روند تغییرات غلظت ویتامین­ث، ترکیبات فلاونوئیدی، آنتوسیانین، کاروتنوئید کل، فعالیت آنتی­اکسیدانی و شدت تنفس طی دوره انبار­مانی اندازه­گیری شد. طی دوره انبارمانی پرتقال خونی غلظت ویتامین­ث کاهش و غلظت ترکیبات فلاونوئیدی، آنتوسیانین، کاروتنوئید کل، فعالیت آنتی­اکسیدانی و شدت تنفس افزایش یافت. غلظت ویتامین­ث، ترکیبات فلاونوئیدی، آنتوسیانین، کاروتنوئید کل، پتانسیل آنتی­اکسیدانی و شدت تنفس در پرتقال خونی طی انبارمانی تغییر کرد. با توجه به ارزش تغذیه­ی و ترکیبات فراسودمند میوه پرتقال، استفاده از راه کارهای مناسب برای حفظ بهتر ترکیبات زیست فعال و فعالیت آنتی­اکسیدانی توصیه می­شود. همچنین با توجه به اثر شدت تنفس بر ترکیبات زیست­فعال و پتانسیل آنتی­اکسیدانی احتمالا کاهش شدت تنفس پرتقال خونی طی انبارمانی می­تواند منجر به حفظ بهتر ترکیبات فرا سودمند پرتقال شود.  
متن کامل [PDF 490 kb]   (2411 دریافت)    

دریافت: 1390/3/8 | پذیرش: 1391/10/8 | انتشار: 1393/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.