مردانی قهفرخی ویدا، خسروشاهی اصغر، زمردی شهین. انکپسولاسیون همزمان باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (La-5) و روغن غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ به روش کواسرواسیون مرکب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (120) :199-213
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54219-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران ، shahinzomorodi@gmail.com
چکیده: (2045 مشاهده)
انکپسولاسیون همزمان باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5 و روغن ماهی به عنوان روغن غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ با استفاده از ایزوله پروتئین سویا (SPI) و صمغ عربی (GA) به عنوان مواد دیواره و به روش کواسرواسیون مرکب مورد بررسی قرار گرفت. کواسرویتهای مایع به دو روش خشک کردن پاششی و انجمادی خشک شدند. شرایط بهینه کواسرواسیون از نظر غلظت کل بیوپلیمرها، pH و نسبت پروتئین به صمغ با اندازهگیری پتانسیل زتا، کدورت و بازده کواسرواسیون تعیین گردید. شرایط بهینه برای تشکیل کواسرویتها با بیشترین بازده، استفاده از مخلوط بیوپلیمرها با غلظت 2 % (w/v)، نسبت ایزوله پروتئین سویا: صمغ ۴۰:۶۰ و pH=۴ به دست آمد. بازده کواسرواسیون در این شرایط ۷۵/۱±۲۲/۷۹ % بود. زندهمانی باکتری پروبیوتیک در میکروکپسولهای خشک شده به روش انجمادی به طور معنیداری (۰۵/۰˂p) بیشتر از میکروکپسولهای خشک شده به روش پاششی بود. حضور همزمان روغن غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ همراه با باکتری پروبیوتیک در میکروکپسولها به به طور معنیداری (۰۵/۰˂p) موجب افزایش زندهمانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس طی فرایند انکپسولاسیون، شرایط اسیدی مشابه معده و روده گردید. متوسط اندازه میکروکپسولهای مایع حاصل از مخلوط ایزوله پروتئین سویا: صمغ با و بدون روغن غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ به صورت همزمان به ترتیبµm ۱۹/۰±۱۹/۱و ۱۴/۰±۴۲/۴ بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1400/4/29 | پذیرش: 1400/6/30 | انتشار: 1400/9/10