دوره 18، شماره 120 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 120 صفحات 213-199 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mardani Ghahfarokhi V, Khosrowshahi Asl A, Zomorodi S. Co-encapsulation of Lactobacillus acidophilus (La-5) and omega-3 rich oil through complex coacervation. FSCT 2021; 18 (120) :199-213
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54219-fa.html
مردانی قهفرخی ویدا، خسروشاهی اصغر، زمردی شهین. انکپسولاسیون همزمان باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (La-5) و روغن غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ به روش کواسرواسیون مرکب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (120) :199-213

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54219-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران ، shahinzomorodi@gmail.com
چکیده:   (1451 مشاهده)
انکپسولاسیون همزمان باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5 و روغن ماهی به عنوان روغن غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ با استفاده از ایزوله پروتئین سویا (SPI) و صمغ عربی (GA) به عنوان مواد دیواره و به روش کواسرواسیون مرکب مورد بررسی قرار گرفت. کواسرویت­های مایع به دو روش خشک کردن پاششی و انجمادی خشک شدند. شرایط بهینه کواسرواسیون از نظر غلظت کل بیوپلیمرها، pH و نسبت پروتئین به صمغ با اندازه­گیری پتانسیل زتا، کدورت و بازده کواسرواسیون تعیین گردید. شرایط بهینه برای تشکیل کواسرویت­ها با بیشترین بازده، استفاده از مخلوط بیوپلیمرها با غلظت 2 % (w/v)، نسبت ایزوله پروتئین سویا: صمغ ۴۰:۶۰ و pH=۴ به دست آمد. بازده کواسرواسیون در این شرایط ۷۵/۱±۲۲/۷۹ % بود. زنده­مانی باکتری پروبیوتیک در میکروکپسول‌های خشک شده به روش انجمادی به طور معنی­داری (۰۵/۰˂p) بیشتر از میکروکپسول­های خشک شده به روش پاششی بود. حضور همزمان روغن غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ همراه با باکتری پروبیوتیک در میکروکپسول­ها به به طور معنی‌داری (۰۵/۰˂p) موجب افزایش زنده­مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس طی فرایند انکپسولاسیون، شرایط اسیدی مشابه معده و روده گردید. متوسط اندازه میکروکپسول­های مایع حاصل از مخلوط ایزوله پروتئین سویا: صمغ با و بدون روغن غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ به صورت همزمان به ترتیبµm  ۱۹/۰±۱۹/۱و ۱۴/۰±۴۲/۴ بود.  
متن کامل [PDF 602 kb]   (731 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/4/29 | پذیرش: 1400/6/30 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.