Noshad M, Alizadeh behbahani B. Evaluation of the effect of aqueous and ethanolic extraction methods on the antioxidant and antimicrobial characteristics of Lippia citriodora extract. FSCT 2021; 18 (118) :273-283
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53790-fa.html
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mo.noshad@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (2252 مشاهده)
در این مطالعه، عصارههای آبی و اتانولی برگ بهلیمو به کمک روش ماسراسیون استخراج گردید. محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی (بر پایه مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS و احیای آهن به روش FRAP) و ظرفیت ضدمیکروبی (بر اساس روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی) عصارهها در شرایط برونتنی بررسی شد. محتوای فنول کل (به ترتیب mg GAE/g 55/72 و 32/60) و فلاونوئید کل (به ترتیب mg QE/g 5/40 و 25/32) عصاره اتانولی بالاتر از عصاره آبی بود. نتایج فعالیت آنتیاکسیدانی نشان داد که عصاره اتانولی کارایی بهتری در مهار رادیکالهای آزاد DPPH (mg/ml 4/45 در برابر mg/ml 5/52) و ABTS (mg/ml 48/41 در برابر mg/ml 65/47) و ظرفیت احیاء کنندگی (μmol Fe/g 1/15 در برابر μmol Fe/g 2/12) در مقایسه با عصاره آبی دارد. نتایج اثر ضدمیکروبی بر میکروارگانیسمهای پاتوژن (اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز و کاندیدا آلبیکنس) نشان داد که باکتریهای گرم مثبت نسبت به انواع گرم منفی در برابر عصاره برگ بهلیمو حساستر میباشند و اثر عصاره اتانولی بارزتر بود. مطابق نتایج، عصاره آبی و اتانولی برگ بهلیمو را میتوان بعنوان عامل نگهدارنده طبیعی و به منظور کنترل فرایند اکسیداسیون و رشد میکروارگانیسمهای پاتوژن معرفی نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1400/4/12 | پذیرش: 1400/5/16 | انتشار: 1400/9/14