نورمحمدی الهام، صادقی ماهونک علیرضا، صادقی معصومه، اعلمی مهران، قربانی محمد. تعیین شرایط بهینه تولید پپتیدهای ضداکسایش از هیدرولیز پروتئین کنجاله روغنی دانه کدو توسط پپسین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (61) :130-123
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5167-fa.html
1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان
چکیده: (3729 مشاهده)
چکیده هدف از این پژوهش هیدرولیز آنزیمی پروتئین کنجاله روغنی دانه کدو (Cucurbitapepo)توسط آنزیم پپسین به منظور دستیابی به پپتیدهای زیست فعال دارای حداکثر قدرت ضداکسایش بود. به این منظور در این مطالعه از روش سطح پاسخ[1] و طرح مرکب مرکزی[2] با سطوح متغیرهای مستقل: غلظت آنزیم 2-1%، زمان هیدرولیز 5-2 ساعت و دمای 40-30 درجه سانتیگراد استفاده شد. نتایج نشان داد که پپتیدهای تولیدی در شرایط غلظت 1% آنزیم، دمای 30 درجه سانتیگراد و زمان هیدرولیز 2 ساعت نسبت به سایرین قدرت ضداکسایش بیشتری داشتند. میزان خاصیت ضداکسایش پپتیدهای تولیدی در شرایط بهینه (07/82%) تا حدود زیادی مشابه با میزان ارائه شده توسط نرمافزار (31/80%) بود. مقدار R2 و R2تعدیل شده برای خاصیت مهار رادیکال 2و2 دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH)[3] به ترتیب 9522/0 و 9092/0 توسط نرم افزار تخمین زده شد. بر اساس نتایج بدست آمده، از طریق بهینه سازی شرایط هیدرولیز پروتئین دانه کدو میتوان به پپتیدهای زیست فعال با قابلیت بالای مهار رادیکال DPPH دست یافت.
[1] .Response Surface Method [2].Central Composite Design [3] .2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl
دریافت: 1394/1/26 | پذیرش: 1394/12/26 | انتشار: 1395/12/1