دوره 18، شماره 118 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 118 صفحات 212-201 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmati F, karajhiyan H. Separation and identification of artificial colors in foodstuffs at Torbat-e-Heydarieh city using thin layer chromatography during 2019-2010. FSCT 2021; 18 (118) :201-212
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-50001-fa.html
رحمتی فهیمه، کاراژیان حجت. جداسازی و شناسایی رنگ های مصنوعی موجود در مواد غذایی عرضه شده در سطح شهرستان تربت حیدریه در سال 99-1398 با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (118) :201-212

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-50001-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تربت حیدریه، گروه علوم و صنایع غذایی ، تربت حیدریه
2- گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تربت حیدریه، تربت حیدریه ، hojjat_karazhiyan@yahoo.com
چکیده:   (2249 مشاهده)
با توجه به روند رو به رشد مصرف رنگ های مصنوعی در صنایع غذایی و همچنین اثرات مخرب آن ها بر سلامت جامعه، اطلاع از نوع و مصرف رنگ های مصنوعی مجاز و همچنین افزایش دانش بهداشتی و ایمنی تولیدکنندها و فروشنده های مواد غذایی و نظارت های مکرر از سوی مسئولین بهداشتی ضروری می باشد. از این رو، در این مطالعه وضعیت و میزان فراوانی رنگ های مصنوعی مصرفی (سانست یلو، تارتارازین، کینولین یلو و کارموئزین و ...) در مواد غذایی عرضه شده در سطح شهرستان تربت حیدریه در سال 99-1398، با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک بررسی شد. در این تحقیق، 251 نمونه شامل جوجه و مرغ فرآوری شده، زولبیا و بامیه، انواع شیرینی و بستنی سنتی آنالیز شد. از میان 66 نمونه جوجه و مرغ فرآوری شده، 11 نمونه فاقد رنگ، 6 نمونه حاوی رنگ طبیعی و 50 نمونه حاوی رنگ مصنوعی بودند که از میان رنگ­های مصنوعی به­کار رفته، شیوع رنگ تارترازین و سانست یلو از بقیه بیش­تر بود. از میان 70 نمونه زولیبا و بامیه، 32 نمونه فاقد رنگ، 4 نمونه حاوی رنگ طبیعی و 34 نمونه حاوی رنگ مصنوعی بودند که میزان شیوع سانست یلو، تارترازین و کینولین یلو از بقیه بیش­تر بود. از میان 90 نمونه شیرینی بررسی شده، 6 نمونه فاقد رنگ، 2 نمونه حاوی رنگ طبیعی و 82 نمونه دارای رنگ مصنوعی بودند که از میان رنگ­های مصنوعی، شیوع رنگ­های سانست یلو، تارترازین و کارموئیزین از بقیه بیش­تر بود. از میان 25 نمونه بستنی سنتی، 15 نمونه حاوی رنگ طبیعی و 10 نمونه دارای رنگ مصنوعی بودند که میزان شیوع رنگ سانست یلو و تارترازین از بقیه بیش­تر بود.
متن کامل [PDF 627 kb]   (1843 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رنگ ها، نگهدارنده ها و افزودنی ها
دریافت: 1399/11/20 | پذیرش: 1400/5/25 | انتشار: 1400/9/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.