دوره 18، شماره 111 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 111 صفحات 188-169 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini N, pirsa S, Farzi J. Biodegradable film of modified starch/albumin containing magnesium oxide nanoparticles; Investigation of color, transparency, mechanical, and calorimetry properties. FSCT 2021; 18 (111) :169-188
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46276-fa.html
حسینی نگار، پیرسا سجاد، فرضی جعفر. فیلم زیست‌تخریب‌پذیر کامپوزیت نشاسته اصلاح شده/آلبومین حاوی نانوذرات اکسید منیزیم: بررسی فاکتورهای رنگی، شفافیت، خواص مکانیکی و گرماسنجی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (111) :169-188

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46276-fa.html


1- گروه علوم وصنایع غذایی موسسه آموزش عالی آفاق، ارومیه، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، pirsa7@gmail.com
چکیده:   (1533 مشاهده)
در این پژوهش 19 نمونه فیلم خوراکی با استفاده از نشاسته اصلاح شده ( 2 - 0گرم)، آلبومین ( 2 - 0گرم)، نانو ذره اکسیدمنیزیم (5 - 0درصد)، تهیه و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی که شامل آزمون‌های رنگ‌سنجی، شفافیت، خواص مکانیکی، گرماسنجی و تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی است بررسی شد. افزودن نانوذرات اکسیدمنیزیم به فیلم‌های نانوکامپوزیتی بر پایه نشاسته اصلاح‌ شده و آلبومین باعث کاهش میزان شفافیت و افزایش ماتی فیلم‌ها و افزایش شاخص a، b و YI، بیانگر افزایش رنگ زرد در فیلم‌های حاوی غلظت‌های بالای نانوذرات اکسیدمنیزیم است و افزایش ΔΕ بیانگر کاهش شفافیت فیلم‌ها است. همچنین افزودن نانوذرات MgO به آن‌ها، استحکام و خصوصیات مکانیکی فیلم‌ها( استحکام کششی و کرنش تا نقطه شکست) بهبود یافت. فیلم‌های حاوی نانوذرات اکسید منیزیم، افزایش دما انتقال شیشه‌ای، دما ذوب و کاهش دما کریستالیزاسیون را نشان داد؛ که تأیید کننده تأثیر مثبت وجود نانوذرات MgO بر افزایش پایداری حرارتی فیلم­های نانوبیوکامپوزیتی است. تصاویرSEM فیلم­های تولیدی، سطح ناهمگن در فیلم­های حاوی نانوذرات اکسید منیزیم را نسبت به فیلم­های بدون نانوذرات نشان داد.
متن کامل [PDF 5676 kb]   (1239 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1399/7/2 | پذیرش: 1399/9/4 | انتشار: 1400/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.