چکیده: (4539 مشاهده)
چکیده
امولسان امولسیون کننده ای است که توسط باکتری Acinetobacter calcoaceticus RAG-1 ATCC-31012 تولید می شود و در حال حاضر کاربردهای زیادی درصنایع غذایی (تهیه پنیرهای نرم وانواع بستنی) دارد. در این تحقیق توانایی تولید این امولسیون کننده با باکتری ذکر شده در دمای o C 30 با استفاده از طرح رویه پاسخ مورد ارزیابی قرار گرفته است. نفت خام و سولفات آمونیوم به عنوان منبع کربن و منبع نیتروژن در مقادیر مختلف مورد استفاده قرار گرفتند. بهینه محیط کشت برای تولید امولسان برابر با (v/v)4% منبع کربن، g/l 3 منبع نیتروژن و (v/v) 7% میزان درصد تلقیح بدست آمده است که در این شرایط بیشترین تولید توده سلولی و بیشترین کاهش کشش سطحی بترتیب g/l 9/2 و mN/m 30 می باشد. ضریب همبستگی مدل محاسباتی یا R2 (adj) برای مقدار توده سلولی تولیدی و میزان کاهش کشش سطحی بترتیب برابر13/97% و 52/95% بدست آمده است.
دریافت: 1388/11/4 | پذیرش: 1389/5/4 | انتشار: 1391/6/4