دوره 19، شماره 122 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 122 صفحات 363-349 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasouli M, Ershadi B. The effect of some superior pollinizers genotypes on oil content, fatty acids and fruit elements of walnut seed parents MSG15, MKG23 and MKG24. FSCT 2022; 19 (122) :349-363
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43033-fa.html
Rasouli Mousa، ارشادی بهمن. تاثیر برخی ژنوتیپ های برترگرده زا بر میزان روغن، اسید چرب و عناصر میوه والدین مادری MSG15، MKG23 و MKG24 گردو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (122) :349-363

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43033-fa.html


1- دانشیار گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر، ملایر، ایران ، mousarasouli@gmail.com
2- دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
چکیده:   (1650 مشاهده)
گردو بدلیل داشتن اسیدهای چرب غیراشباع بعنوان یکی از مهمترین خشک میوه ها از نظر ارزش غذایی مطرح میباشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترکیبات سودمند از قبیل روغن، پروتئین، ترکیبات اسیدهای چرب و برخی از عناصر معدنی در میوه گردو است. در تحقیق حاضر برخی ژنوتیپ های برتر گردو  (Juglans regia L.)شامل ژنوتیپ­های والدین مادری (MSG15، MKG23 و MKG24) با والدین پدری (MSG15، MKG4، MKG5، MKG10، MKG13 و MKG14)  گرده افشانی و میزان پروتئین، روغن، اسیدهای چرب، آهن، منیزیم، منگنز، سدیم و پتاسیم در میوه حاصل از تلاقی آنها اندازه گیری شد. نتایج این مطالعه نشان داد بیشترین مقدار لینولئیک اسید در نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MSG15 با والد پدری MKG24 به میزان 57/42 و کمترین مقدار در والد پدری MKG10 به میزان 47/11 درصد مشاهده شد. همچنین بیشترین مقدار اولئیک اسید در والد پدری  MKG10به میزان 27/33 و کمترین مقدار در نتاج حاصل از تلاقی والد مادری  MKG15با والد پدری MKG24 به میزان 19/78 درصد مشاهده گردید. بیشترین مقدار لینولنیک اسید در والد پدری MKG10 به میزان 19/30 و کمترین مقدار در نتاج حاصل از تلاقی MKG24 به عنوان والد مادری با گرده خودی به میزان 13/88 درصد حاصل شد. همچنین حداکثر مقدار پالمتیک اسید در  تلاقی والد مادری MKG24 با گرده خودی به میزان 5/80 و کمترین مقدار در والد پدری MKG10 به میزان 3/30 درصد بود. بالاترین میزان استئاریک اسید در نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MKG24 با گرده خودی به میزان 3/11 و کمترین مقدار در والد پدری MKG5 و نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MKG23 با والد پدری MKG5 به میزان 1/27 درصد مشاهده شد.
متن کامل [PDF 574 kb]   (983 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشکبار،آجیل و مغز ها،میوه های خشک
دریافت: 1399/2/31 | پذیرش: 1400/9/21 | انتشار: 1401/1/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.